DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Gıda Kodeksi’nde Gıda Etiketleme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı
  • Manşet Rize
  • Ekonomi
  • Türk Gıda Kodeksi’nde Gıda Etiketleme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Türk Gıda Kodeksi’nde Gıda Etiketleme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

ABONE OL
Nisan 7, 2024 21:08
Türk Gıda Kodeksi’nde Gıda Etiketleme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Yeni Düzenleme

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni Kurallar Neleri Kapsıyor?

Yapılan değişiklikle birlikte, gıda etiketlerinde önemli düzenlemelere gidildi. Artık aroma verici kullanılan gıdaların etiketinde, aromayla ilgili gerçek gıda görseli kullanılamayacak. Gıdanın adı, tüketicinin ilk bakışta göreceği yere aynı punto, aynı stil ve karakterde yazılacak. Ayrıca, gıda etiketlerinde yanıltıcı görseller kullanılmasına da izin verilmeyecek.

Tüketicileri yanıltabilecek ifadelere de kısıtlama getirildi. Örneğin, “… tadında”, “… lezzeti”, “… keyfi” gibi ifadelere izin verilmeyecek. Benzer şekilde, bitkisel margarinde “tereyağı keyfi” veya “tereyağı lezzeti” ifadeleri de artık kullanılamayacak.

Uyum Süreci ve Yürürlük Tarihi

Gıda işletmecilerinin bu yeni düzenlemelere uyum sağlaması için 31 Aralık 2026’ya kadar süre verildi. Belirlenen tarihten sonra uygun olmayan gıdalar piyasada bulunamayacak, bu sayede tüketicilerin doğru ve sağlıklı tercihler yapması hedeflenmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.