DOLAR 32,2795 -0.01%
EURO 35,1757 0.13%
ALTIN 2.466,280,04
BITCOIN 2112576-0,37%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Ekonomi Gündeminde Haftalık Değerlendirme

Dünya Ekonomi Gündeminde Haftalık Değerlendirme

ABONE OL
Nisan 28, 2024 21:23
Dünya Ekonomi Gündeminde Haftalık Değerlendirme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de Para Piyasaları

ABD’de enflasyonla mücadele ve Fed’in faiz indirimi beklentileri önem kazanıyor. Geçen hafta açıklanan veriler karışık sinyaller verirken, Fed’in faiz indirimine ilişkin beklentiler ötelenmeye devam ediyor.

ABD Şirketlerinin Durumu

ABD’de yoğunlaşan bilanço sezonu, özellikle teknoloji şirketlerinin finansal sonuçları piyasalarda yükseliş eğilimine neden oluyor. Ancak bazı şirketlerin karında düşüş yaşanırken, hisse fiyatlarında dalgalanmalar gözlemleniyor.

Avrupa ve Enflasyon Verileri

Avrupa’da enflasyon verileri ve Merkez Bankası politikaları yakından izleniyor. ECB’nin faiz indirimine yönelik beklentiler ve ülkelerin ekonomik güveni piyasaların seyrini etkiliyor.

Asya Borsaları ve Japon Yeni

Asya borsalarında risk iştahı artarken, Japon Merkez Bankası’nın politika faizinde değişiklik yapmaması ve Japon yeninin düşüşü dikkat çekiyor.

Türkiye Ekonomisi ve Borsa İstanbul

Türkiye’de enflasyon verileri ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının raporları takip ediliyor. BIST 100 endeksi rekor tazeleyerek yükselişini sürdürüyor.

Gelecek Haftanın Beklentileri

Önümüzdeki hafta açıklanacak veriler ve merkez bankalarının politika kararları piyasalarda belirleyici olacak. Yatırımcılar, enflasyon, faiz oranları ve şirket bilançolarını yakından takip edecekler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.