DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20453930,79%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı İçin Yeniden İhale Yapılacak

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı İçin Yeniden İhale Yapılacak

ABONE OL
Nisan 6, 2024 21:08
Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı İçin Yeniden İhale Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın Özelleştirilmesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın 40 yıl süreyle “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilmesi için ihale yapacak.

İhale Detayları

İhale için geçici teminat bedeli 120 milyon lira, ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli 150 bin lira olarak belirlendi. Son teklif verme tarihi ise 29 Mayıs olarak açıklandı.

Geçmiş İhaleler

2021’de yapılan ihale Cumhurbaşkanı Kararı ile iptal edilmiş, 2022’deki ihale ise yeterli teklif alınamadığından iptal edilmişti.

Diğer Özelleştirme İlanları

Aydın, Antalya, Nevşehir, İstanbul ve Şanlıurfa’da bulunan 10 taşınmazın satışı için de özelleştirme yapılacak. Farklı illerdeki taşınmazlar için son teklif verme tarihleri belirlendi.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı Hakkında

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı, 1985 yılında Kadıköy Belediyesi tarafından inşa edilmiş olup, Türkiye’nin ikinci, İstanbul’un en büyük yat limanıdır. Limanın özelleştirilmesi sürecinde çeşitli hukuki ve toplumsal tartışmalar yaşanmıştır.

Kadıköy Belediyesi’nin Girişimi

Eski Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, marinanın işletmesinin Kadıköy Belediyesi’ne verilmesi için başvuruda bulunmuş ancak belediye ihale dışı bırakılmıştı. Kadıköylüler ve siyasi aktörler özelleştirmeye karşı çeşitli eylemler düzenlemişlerdir.

Koç Holding’in Özelleştirme Girişimi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Koç Holding’e ait Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş.’ye Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın işletme hakkının devrine onay vermiş ancak bu karar Cumhurbaşkanı tarafından iptal edilmiştir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.