DOLAR 32,2842 0.02%
EURO 35,0450 -0.14%
ALTIN 2.473,010,29
BITCOIN 21392260,17%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lombardelli’den Türkiye ve Dünya Ekonomisine İlişkin Önemli Açıklamalar
  • Manşet Rize
  • Ekonomi
  • Lombardelli’den Türkiye ve Dünya Ekonomisine İlişkin Önemli Açıklamalar

Lombardelli’den Türkiye ve Dünya Ekonomisine İlişkin Önemli Açıklamalar

ABONE OL
Mayıs 2, 2024 21:23
Lombardelli’den Türkiye ve Dünya Ekonomisine İlişkin Önemli Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lombardelli’nin Türkiye Ekonomisine İlişkin Değerlendirmeleri

Lombardelli, OECD’nin Ekonomik Görünüm Raporu’na göre Türkiye’de para ve maliye politikasındaki değişikliklerin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Enflasyonun düşmesi için sıkı politika duruşunun devam etmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin 2023’te yüzde 4,5 büyüdüğünü açıkladı ve 2025’te yüzde 3,2 büyüme beklediklerini paylaştı.

Küresel Ekonomideki Gelişmelere İlişkin Lombardelli’nin Yorumları

Lombardelli, dünya ekonomisinde merkez bankalarının faiz artışlarının enflasyonu olumlu etkilediğini belirtti. Küresel ekonomide büyüme öngörülerini yüzde 3,1’e yükselttiklerini ifade etti. ABD ve Hindistan gibi ülkelerde büyüme beklentilerini artırdıklarını dile getirdi. Euro Bölgesi’nde yaşanan zorluklara rağmen resesyon öngörmediklerini söyledi.

Faiz İndirimlerine İlişkin Lombardelli’nin Beklentileri

Lombardelli, faiz indirimlerine ilişkin beklentilerini paylaşarak, gelişmiş ekonomilerde faiz indirimlerinin zaman alabileceğini belirtti. Avrupa’da faiz indiriminin ABD’den daha erken başlayabileceğini düşündüklerini ifade etti. Merkez bankalarının faiz indirimlerinin enflasyon verilerine bağlı olacağını ve ABD’nin faiz politikasının diğer ülkeler üzerindeki etkisinin önemli olduğunu belirtti.

Dünya Ekonomisinin Genel Görünümü

OECD Ekonomik Görünüm Raporu’na göre dünya ekonomisi geçen yıl yüzde 3,1 büyürken, bu yıl için büyüme öngörüsü yüzde 3,1. G20 ve OECD ülkelerinde büyüme sırasıyla yüzde 3,4 ve 1,7 olarak gerçekleşti. Çin, ABD, Euro Bölgesi ve Türkiye gibi önemli ekonomilerde büyüme beklentileri dikkat çekici.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.