DOLAR 32,3766 -0.33%
EURO 34,6778 -0.39%
ALTIN 2.393,55-1,19
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

TCMB Başkanı Fatih Karahan’dan Dezenflasyon ve Para Politikası Açıklamaları
  • Manşet Rize
  • Ekonomi
  • TCMB Başkanı Fatih Karahan’dan Dezenflasyon ve Para Politikası Açıklamaları

TCMB Başkanı Fatih Karahan’dan Dezenflasyon ve Para Politikası Açıklamaları

ABONE OL
Nisan 2, 2024 21:08
TCMB Başkanı Fatih Karahan’dan Dezenflasyon ve Para Politikası Açıklamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fatih Karahan: “Sıkı Parasal Koşullar Devam Edecek”

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetimi ile bir araya gelerek 2024 yılında dezenflasyon hedefine odaklanacaklarını belirtti. Karahan, toplantıda sıkı parasal koşulların devam edeceği mesajını verdi.

Karahan’ın Değerlendirmeleri

Karahan, piyasa mekanizmasının işlevselliği ve makro finansal istikrara yönelik uygulamaların teknik detaylarına değinerek, “Dezenflasyona yönelik adımlarımızın finansal koşullara, talebe ve fiyatlama davranışlarına yansıyacağını öngörüyoruz. Aylık enflasyonun ana eğilimini belirgin ve kalıcı bir şekilde düşürecek sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz. Para politikasındaki kararlı duruşumuz, hedeflediğimiz dezenflasyon patikasına başarıyla ulaşmamızı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

TBB Başkanı Çakar: “Bankalar Enflasyonla Mücadeleye Destek Verecek”

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Karahan’ın para politikası uygulamalarına ilişkin değerlendirmelerini dinlediklerini ve sektörel gelişmelere dair güncel bilgiler sunduklarını belirtti. Çakar, “Toplumsal refah artışı ile kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme için kritik önemde olan enflasyonla mücadeleye olan desteklerimizi vurguladık. Türkiye ekonomisinin geleceğine ilişkin beklentilerimiz olumlu yönde seyrediyor.” açıklamasında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.