DOLAR 32,3665 -0.04%
EURO 34,8599 0.1%
ALTIN 2.389,78-0,27
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Taciz Sanığına Verilen Hapis Cezası İstinaf Mahkemesinde Bozuldu

Taciz Sanığına Verilen Hapis Cezası İstinaf Mahkemesinde Bozuldu

ABONE OL
Nisan 20, 2024 20:06
Taciz Sanığına Verilen Hapis Cezası İstinaf Mahkemesinde Bozuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da Genç Kıza Taciz İddiası

Dava dosyasına göre, sanık B.C.P. (49) 11 Kasım 2021’de Paşa Mahallesi’nde yürüyen 17 yaşındaki M.T’ye elini atıp sarılmaya çalıştı. Genç kızın tepki göstermesi üzerine olay yerinden kaçan sanık hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Savunma ve Tanıkların İfadeleri

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık B.C.P, suçlamaları reddederek genç kızı yanlışlıkla tanıdığı için elini omzuna attığını ve taciz amacı güdülmediğini savundu. Ancak mağdur ve tanıklar, sanığın kendilerine tanıdık olmadığını ve taciz girişiminde bulunduğunu iddia ettiler.

İstinaf Kararı ve Değerlendirme

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin sanık lehine verdiği takdiri indirimi hukuka aykırı bularak kararı bozdu. Daire, takdiri indirim nedenlerinin kararda gerekçeleriyle gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak dosyanın yeniden görülmesi için İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Mağdur avukatı Seda Ballıkaya, istinaf kararının benzer durumlarda verilen cezalara önemli bir rehberlik sağladığını belirterek mahkemenin kararıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.