DOLAR 34,8021 0.33%
EURO 36,8696 0.15%
ALTIN 2.950,230,54
BITCOIN 3410025-4,90%
İstanbul
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atık Bertaraf Süreci Nasıl olmalı?

Atık Bertaraf Süreci Nasıl olmalı?

ABONE OL
Eylül 19, 2022 18:50
Atık Bertaraf Süreci Nasıl olmalı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Atıkları bertaraf ederken, ilgili birkaç adım vardır. İlk adım, hacmini veya toksisitesini azaltan atığın işlenmesidir. Arıtma, sahada veya saha dışında gerçekleşebilir ve öğütme, toprak yıkama, kompostlama veya yakma gibi süreçleri içerebilir. Atıklar da taşınmadan önce arıtılmalıdır. Özellikle inşaat ve moloz atıkları konusunda uzman https://turbo-entsorgung.de/bauabfall-berlin/ firmasından aldığımız bilgiler doğrultusunda içeriğimizi hazırlıyoruz.

Arıtma, atık hacmini veya toksisitesini azaltabilir

Arıtma, atık malzemenin bileşiminin ele alınabilecek bir forma dönüştürülmesi işlemidir. Bu süreç fiziksel, kimyasal veya biyolojik olabilir. Genellikle ısıtma veya elektrik için enerjiyi geri kazanmak için kullanılır. Bu yöntem atık hacmini azaltır, nakliye maliyetlerini düşürür ve zararlı sera gazı emisyonlarını azaltır. Diğer atık arıtma yöntemleri arasında yakma ve gazlaştırma bulunur. Gazlaştırma, atıkların düşük oksijen koşullarında işlenmesine izin verdiği ve atık toksisitesini veya hacmini azalttığı için yakmadan daha etkilidir.

Arıtma, tehlikeli atıkların hacmini veya toksisitesini azaltabilir. Bu süreç aynı zamanda hastalık ve kirlilik riskini de azaltır. Arıtma süreçleri genellikle atıkların toplanması, ayrılması, taşınması ve yakılmasını içerir. Bununla birlikte, bu teknolojilerin, atmosferik emisyonlar ve her türlü atığın arıtılamaması gibi dezavantajları vardır. Ayrıca, arıtma sistemleri yeterli kaynak gerektirir. Birçok ülke bu tür sistemleri işletmek ve sürdürmek için kaynaklara sahip değildir. Ayrıca, birçok ülkede düzenlemeler eksiktir.

Atık yönetim sahalarının önceden tanımlanması ve güvenliğinin sağlanması

İleriye dönük planlama, atık yönetiminin önemli bir bileşenidir ve atığın üretildiği menşe noktasında başlamalıdır. Bu planlama, maruz kalma, güvenlik ve depolama tehlikelerinin en aza indirilmesini sağlamak için saha dışı adımları da içermelidir. Ayrıca, atıkların işlenmesi için gerekli malzeme ve ekipmanı da içermeli ve plan, atık yönetim tesisine özel olmalıdır. Bu, bir dizi adımı içerebilir ve özellikle zaman veya kaynaklar açısından sınırlı olan topluluklar için önemlidir.

Atıklar toplandıktan sonra taşınmalı ve bertaraf edilmelidir. Sağlığa ve çevreye zarar vermemek için atık uygun şekilde bertaraf edilmelidir. Arazi elden çıkarma yaygın bir yöntemdir, ancak her zaman çevreye en uygun seçenek değildir. Bu yöntemin kontaminasyon riski de dahil olmak üzere çeşitli dezavantajları vardır. Arazi elden çıkarmanın iki temel yöntemi vardır: depolama ve yeraltı enjeksiyonu. Yüzeyde depolama da genellikle geçici atık yönetimi için bir seçenektir.

Diğer düzenlenmiş atıklar

Düzenlenmiş atık üretiyorsanız, federal ve eyalet düzenlemelerine uymanız gerekir. EPA’dan bir Tehlikeli Atık Tanımlama Numarası almalı ve tüm atık kaplarını federal ve eyalet yönetmeliklerine göre yönetmelisiniz. Ayrıca, lisanslı ve tehlikeli atıkları işlemek için uygun tesislere sahip bir atık nakliyecisi ile sözleşme yapmalısınız.

Tehlikeli atık, kan, vücut sıvıları ve diğer potansiyel olarak bulaşıcı maddelerle kirlenmiş atıklardır. Bu atık, tehlikesiz atıklardan farklı şekilde işlenir. Atığın türüne bağlı olarak, işleme süreci otoklavlamadan mikrodalga işlemine kadar değişebilir. Şırıngalar ve iğneler de dahil olmak üzere kesiciler atılmadan önce imha edilmelidir.

Atık yığınlarının çevre ve halk sağlığı üzerindeki etkileri

Atık yığınları çevre ve halk sağlığı için çok sayıda soruna neden olmaktadır. Düzenli depolama alanları çevreye toz, litre ve kemirgenler dahil olmak üzere çok çeşitli kirleticiler salmaktadır. Çöp gazlarından solunum yolu enfeksiyonu riski de vardır. Düzenli depolama alanları ayrıca küresel ısınmaya ve asitlenmeye de katkıda bulunabilir.

Düzenli depolama alanları ayrıca hava kirliliğine ve hastalıkların yayılmasına katkıda bulunan metan üretir. Bu gazlar yeraltı suyuna ve yüzey suyuna sızar ve bitkiler ve hayvanlar tarafından emilir. Gaz, insanları, özellikle çocukları etkileyebilir, çünkü kimyasal zehirlenmelere neden olabilir.

Tesis dışı bertaraf seçenekleri

Saha dışı atık bertaraf seçenekleri sahadan sahaya değişir. Bu seçenekler arasında lagünler, buharlaşma ekipmanı ve septik sistemler bulunur. Doğru seçeneği seçme süreci, atığın türüne ve atığın konumuna bağlıdır. DOE, atık bertarafı için yönergeler sağlar. Bir müteahhit, saha dışı imha sürecini idare edecektir.

Tıbbi atıklar uygun şekilde işlenmeli ve bertaraf edilmelidir. Çoğu hastane onu yerinde tedavi etmeyi tercih eder, ancak büyük şehirlerin de onu işlemesi ve nihai bir imha noktasına taşıması gerekir. Alternatif olarak, daha küçük şehirler tesis dışı tesislerden yararlanabilir. https://turbo-entsorgung.de ile Atık bertarafı hizmeti almak isterseniz Almanya Berlin’de sizlere destek sunuyor olacak!

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.