DOLAR 32,3428 0.19%
EURO 35,1213 -0.19%
ALTIN 2.240,67-0,11
BITCOIN 2032344-7,93%
İstanbul
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alex Aksu Kimdir

Alex Aksu Kimdir

ABONE OL
Kasım 3, 2022 14:08
Alex Aksu Kimdir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün Cybor Holding CEO’su olarak yaşantısına devam eden Alex Aksu başarılı bir iş yaşamı ile oldukça dikkat çeken isimlerden birisidir. Almış olduğu eğitimlerle birlikte farklı şirketlerde farklı alanlarda edinmiş olduğu deneyimler onu bugün sektörün en başarılı yöneticilerinden birisi yapmıştır. Ve bu başarılar Alex Aksu’nun hayatının her alanda daha çok merak edilmesine neden olmuştur. Alex Aksu’yu daha yakından tanımak isteyen ve onun sahip olduğu başarıları merak edenler için işte en şeffaf hali ile Alex Aksu;
Alex Aksu 18 Kasım 1976 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İngiliz vatandaşı olan Alex Aksu dünyanın farklı birçok ülkesinde yaşama imkanı bulduğu için tüm dünya kültürlerine hakim bir vizyona sahiptir. Oldukça genç yaşlarda başlayan iş yaşamı birbirinden farklı başarılar ile doludur. Bu başarıların temeli ise dünyanın en önemli üniversitelerinde alınan eğitimlerle sağlanmıştır.
Alex Aksu East Anglia Üniversitesi İşletme Yönetimi bölümünde eğitim almıştır. MBA yani İşletme yüksek lisans mezunu olarak 2002 yılında bu eğitimini tamamlamıştır. Eğitimi tamamlaması ile birlikte aktif olarak iş yaşamına adım atmıştır.
Bugün çok önemli bir şirketin CEO’su olarak görev yaparken aynı zamanda İngiltere’de farklı sektörlerde faaliyet gösteren iki ayrı firmanın da sahibidir. Bu serüven onun için henüz Master eğitimi alırken açmış olduğu Mad Dogs & Englishmen isimli bar işletmeciliği ile başlamıştır. Sahibi olduğu barın finanstan reklam işlerine, sosyal faaliyetlerden müşteri memnuniyetine kadar tüm aşamaları ile kendisi ilgilenmiş ve bugünlerde elde etmiş olduğu başarıların sinyallerini o dönemlerde başarılı ve girişimci atılımları ile ortaya koymuştur.
Ardından dünya devi Vodafone firmasında her geçen gün yükselerek başlayan bir kariyerin ilk adımları atılmıştır. Müşteri hizmetleri danışmanı olarak başlayan Vodafone çalışma hayatı her yıl terfi alarak üst düzey yöneticilik konumuna kadar yükselmiştir. Ve Yaklaşık 5 yıl kadar Vodafone Şirketinde başarılı bir referans oluşturmuştur. Bu tür kurumsal bir yapıda sürekli yükselen bir ivme ile yoluna devam etmek sahip olduğu deneyimlere yenilerini katmış ve onun gelişmesinde büyük bir katkı sağlamıştır.
Vodafone’da deneyimi ile kazanmış olduğu tüm artılarla birlikte farklı bir alanda çok daha farklı deneyimler elde etmek için Bölge İş Çözümleri Yöneticisi olarak faaliyetlerine devam etmiştir. Aslında kişisel özelliklerine bakıldığında bu konumda kısa sürede çok güzel başarılar elde ediyor olması hiç de şaşırtıcı değildir. Çünkü Alex Aksu lider ve takım oyuncusu olarak her iki alanda da iletişim kurabilme yeteneğine sahip birisidir. Sürekli yüksek motivasyonlu, iddialı ve hevesli olması onun çalışan diğer birçok insandan farkını ortaya koymaktadır. Gerek bireysel çalışmalarda gerekse takım çalışmalarında sergilediği profesyonel yaklaşımlar onun bir çözüm yöneticisi olarak kusursuz işler yapabilmesine olanak sağlamıştır.
Daha sonra iş yaşamına satış ve pazarlama direktörü olarak devam eden Alex Aksu pazar trendlerini yakından takip edebilen, rakiplerin kontrolünü eksiksiz olarak sağlayan, rakiplerin ve pazarın durumuna göre mevcut analizlerinin en doğru şekilde yapabilen başarılı bir direktör olarak yol almıştır. Kendisine bağlı olan büyük bir pazarlama ekibini yöneterek firmasına ait olan satış ve pazarlama alanının geliştirilmesine destek olmuştur.
Alex Aksu Dünyanın farklı yerlerinde yaşayan, farklı sektörlerde üst düzey görevler alan birisidir. Bu özellikler ona çok önemli avantajlar sağlamıştır. Çünkü bu çeşitlilik Alex Aksu’nun hem sosyal hem de mesleki olarak farklı deneyimler elde etmesine ve farklı birikimler oluşturmasına zemin yaratmıştır. Uzun yıllar profesyonel bir şekilde yürütmüş olduğu çalışma hayatının 2013 yılında kendisine ait kurmuş olduğu ilk firma ile taçlandırılmıştır. Bugün hala İngiltere’de aktif olarak faaliyet gösteren EXGLOBA SERVICES LIMITED Gıda alanında hizmet veren bir firmadır. Ve bu firma Alex Aksu’nun girişimci duygularının yaşadığı tecrübelerle harmanlanarak ortaya çıkmış halidir. Elbette firmanın halen aktif olarak faaliyetlerine devam ediyor olması bunların eseridir.
Alex Aksu’nun girişimci yapısı 2020 yılında yine İngiltere’de kurmuş olduğu ikinci bir şirket olan LSA CAPITAL TRADING AND INVESTMENT LTD ile devam etmektedir. Finans ve sigorta alanında faaliyet gösteren bu firma gelecek vaat eden yapısı ile kısa sürede katma değer yaratan bir oluşum haline dönüşmüştür.
Kısacası Alex Aksu eğitime önem veren, girişimci ruhuyla çok güzel işler başaran çok çalışkan ve enerji dolu birisi olarak tanınmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.