DOLAR 32,2368 -0.15%
EURO 35,1239 -0.08%
ALTIN 2.501,571,45
BITCOIN 21546342,74%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Belediye Başkanları Zirvesi’nde Konuştu
  • Manşet Rize
  • Gündem
  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Belediye Başkanları Zirvesi’nde Konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Belediye Başkanları Zirvesi’nde Konuştu

ABONE OL
Mayıs 4, 2024 20:16
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Belediye Başkanları Zirvesi’nde Konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İmamoğlu, Demokratik Kriz ve Siyaset Üzerine Konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo’nun davetlisi olarak Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen “Avrupa Belediye Başkanları Zirvesi”ne katıldı. “Avrupa’da demokratik kriz” konulu oturumda konuşan İmamoğlu, krizin temelinde, ‘korku siyaseti’ ile ‘umut siyaseti’ arasındaki mücadelenin yattığını belirtti.

Yerel Seçimler ve Demokrasinin Gücü

İmamoğlu, yerel seçim deneyiminden örnekler vererek, Türkiye’deki demokrasi krizine vurgu yaptı. İstanbul’da yaşanan yerel seçimlerin demokrasinin dayanıklılığının güçlü bir göstergesi olduğunu ifade etti. İmamoğlu, “İstanbul İttifakı” adı altında kapsayıcı bir toplumsal hareketin inşa edildiğini ve halkın taleplerine cevap veren yeni siyasi ve ekonomik kurumların tasarlanması gerektiğini söyledi.

Demokrasi ve Türkiye’nin Rolü

İmamoğlu, Avrupa’daki demokratik direnç ile Türkiye’deki demokrasinin dirençliliği arasındaki bağa dikkat çekti. Türkiye’nin geniş Avrupa bağlamında özgün bir vaka çalışması olduğunu belirterek, Avrupa’nın Türkiye’yi demokratik vizyonunda kucaklaması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin Avrupa’nın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, daha birleşik ve demokratik bir Avrupa’nın Türkiye’nin katılımı olmadan gerçekleşemeyeceğini ifade etti.

Demokratik Değerlerin Güçlendirilmesi

İmamoğlu, eylemlerimizle güven ve umut yaratmanın önemine vurgu yaparak, vatandaşların demokratik yönetişim ve daha iyi bir hayat arzularının güçlü olduğunu belirtti. Toplumun farklı kesimlerinin taleplerine cevap veren politika alternatiflerinin sunulması gerektiğini ve demokrasinin temellerinin güçlendirilmesi için ortak çaba gerektiğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.