DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ramazan Ayında İftar ve Oruç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ramazan Ayında İftar ve Oruç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

ABONE OL
Mart 17, 2024 20:07
Ramazan Ayında İftar ve Oruç Hakkında Bilinmesi Gerekenler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İftar Saatleri ve İl İl İftar Saatleri

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruçlar tutulmaya başlandı. İnsanlar gün boyunca en çok merak ettikleri konulardan biri olan iftar saati için geri sayıma başladılar. İlk iftar bu yıl Iğdır’da açılacak ve diğer illerde ise belirlenen saatlere göre iftarlar açılacak. Siz de yaşadığınız ilde “İftara kaç saat kaldı?” sorusunun yanıtını öğrenmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Yukarıdaki linke tıklayarak il il iftar ve sahur vakitlerini görebilirsiniz. İller listesinden yaşadığınız ili seçerek, kendi ilinizin iftar saatini kontrol edebilirsiniz. İstanbul’da iftar saat 19.20’de, Ankara’da 19.04’te, İzmir’de ise 19.27’de olacak.

Oruç Çeşitleri

Oruç, Hanefîler’e göre farz, vâcip ve nâfile çeşitlerine ayrılır. Farz oruç, ramazan ayında tutulması gereken oruçtur ve mazeretli veya mazeretsiz olarak tutulamadığı durumlarda başka bir zamanda kazâ edilmesi gerekir. Vâcip oruç ise nezir (adak) gibi kişinin kendisi için yükümlülük haline getirdiği oruçlardır. Nâfile oruçlar ise farz ve vâcip olanın dışında tutulan oruçlardır ve daha fazla sevap kazanmak amacıyla tutulurlar.

Oruç tutmanın mubah olduğu her zaman nâfile oruç tutulabilir. Bazı günlerde oruç tutmanın daha faziletli olduğu kabul edilerek, bu günlerde tutulan oruçlar ise sünnet, müstehap veya mendup olarak adlandırılır. Peygamberimiz’in sıklıkla tuttuğu veya tavsiye ettiği günler, oruç tutmanın daha faziletli olduğu günler arasında yer alır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.