DOLAR 32,4675 -0.07%
EURO 34,7362 -0.7%
ALTIN 2.435,820,00
BITCOIN %
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hurmanın Tane Fiyatı Cep Yakıyor

Hurmanın Tane Fiyatı Cep Yakıyor

ABONE OL
Nisan 12, 2023 13:12
Hurmanın Tane Fiyatı Cep Yakıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da bazı yerlerde hurmanın tane satışı başladı. Eminönü’nde kilosu 250 TL’ye kadar çıkan hurmanın tanesi, kalitesine göre 5 ila 10 lira arasında değişiyor.

Ramazanda iftar sofralarının vazgeçilmezi hurmanın kilosu geçtiğimiz yıla oranla iki kat arttı. Artan fiyatlardan ötürü esnaf, hurmayı tane ile satmaya başladı. Eskiden tadarak alınan hurmalar şimdi tane hesabıyla satın alınıyor. Eminönü esnafı bu durumun fiyat artışından kaynaklı olduğunu söyleyerek, geçen yıla oranla satışların yarı yarıya düştüğünü belirtti.

“GEÇEN SENE 1-2 TL ARASINDAYDI, İKRAM VEREBİLİYORDUK”

Eminönü’ndeki bazı esnaflar ise vatandaşa hurma ikramının önüne geçebilmek için hurmalara fiyat etiketi astıklarını söyledi. Hurma fiyatlarından kaynaklı tane olarak da satış yaptıklarını belirten esnaf Hüseyin Yavuzer, “Normalde kilo olarak satıyoruz fakat hurma fiyatlarından kaynaklı tane olarak da satmaya başladık. Eskiden ikram olarak veriyorduk fakat şimdi hurmanın tanesi 10 TL’ye kadar geldiği için veremiyoruz. Geçen sene 1-2 TL arasındaydı ikram verebiliyorduk” dedi.

“SATIŞLAR YARI YARIYA DÜŞTÜ”

Vatandaşların genelde bütçesine göre hurma satın aldığını anlatan Yavuzer, “Vatandaş hurmanın tanesinin 10 TL olduğunu görünce tepki gösteriyor. Hurma fiyatının yüksek olması dövizden kaynaklı oluyor. Geçtiğimiz yıla göre talep oldukça düştü. Bizim satışımızda yarı yarıya fark var diyebiliriz. Geçen sene 130 TL’ye satıyorduk, şimdi ise kilosunu 250 TL’den satıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.