DOLAR 32,3769 -0.34%
EURO 34,7789 -0.13%
ALTIN 2.413,73-0,36
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Tarım İhracatında Tarihi Rekorlar Kırdı

Türkiye Tarım İhracatında Tarihi Rekorlar Kırdı

ABONE OL
Nisan 15, 2024 15:22
Türkiye Tarım İhracatında Tarihi Rekorlar Kırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Tarım İhracatı Tüm Zamanların En Yükseği

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan verilere göre, ocak-mart döneminde jeopolitik risklerin ve küresel gıda arzı sorunlarına rağmen Türkiye’nin tarım sektörü tarihi bir başarıya imza attı. Bu dönemde tarım ihracatı 9,3 milyar dolar olarak gerçekleşti, bu da tüm zamanların en yüksek ilk çeyrek ihracatı olarak kayıtlara geçti.

İlk Çeyrekte İhracat Rekoru Kıran Sektörler

10 sektör içerisinden 5 sektör , ilk çeyrekte ihracat rekoru kırdı. Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü 3,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirirken, yaş meyve ve sebze sektörü 963,6 milyon dolarlık ihracatla dikkat çekti. Ayrıca meyve sebze mamulleri, kuru meyve ve mamuller ile süs bitkileri ve mamulleri sektörleri de önemli artışlar sweet bonanza oyunu yaşadı.

En Fazla İhracat Yapılan Ülkeler

Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektöründe Irak’a yapılan ihracat 600 milyon dolara yaklaştı . Diğer taraftan yaş meyve ve sebzede Rusya Federasyonu , meyve sebze mamullerinde ABD , kuru meyve ve mamullerinde Almanya en çok ihracat yapılan ülkeler arasında yer aldı.

İller Bazında İhracat Rakamları

İstanbul, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ile meyve sebze mamulleri sektöründe ön plana çıkarken Mersin, yaş meyve sebze, İzmir kuru meyve ve mamuller, Antalya ise süs bitkileri ve mamulleri ihracatında öne çıkan iller arasında yer aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.