DOLAR 32,5031 0.24%
EURO 34,7936 -0.07%
ALTIN 2.439,730,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pınarbaşı İlçesi: Doğaseverlerin Gözdesi

Pınarbaşı İlçesi: Doğaseverlerin Gözdesi

ABONE OL
Nisan 15, 2024 16:11
Pınarbaşı İlçesi: Doğaseverlerin Gözdesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pınarbaşı İlçesi, Doğa Harikalarıyla Büyülüyor

Nüfusu 2 bin 500 olan Pınarbaşı ilçesi, son yıllarda doğaseverlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. İlçede bulunan doğal güzellikler arasında dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak gösterilen Valla Kanyonu, 3 kilometrelik ahşap platformla geçilebilen Horma Kanyonu, etkileyici Ilıca Şelalesi ve dünyanın en büyük dördüncü mağarası Ilgarini Mağarası yer alıyor. Bu doğa harikalarını görmek isteyen ziyaretçiler, ilçeyi 9 günlük tatillerinde tercih ediyorlar.

Doğaseverlerin Gözdesi: Horma Kanyonu

Horma Kanyonu, Zarı Çayı’nın asırları süren yolculuğunda oluşmuş ve kayalara çivilerle monte edilen 3 kilometrelik ahşap platformla ziyaretçilere muhteşem bir doğa yürüyüş deneyimi sunuyor. Dev kayalar arasından geçerken kanyonun eşsiz güzelliklerini gözlemlemek mümkün oluyor.

Ziyaretçilerin İzlenimleri

Bölgeye gelen ziyaretçilerden Nurettin Çiçek, Pınarbaşı’nın doğa harikası bir yer olduğunu vurgulayarak Horma Kanyonu’nu ve Ilıca Şelalesi’ni görmenin şaşırtıcı derecede etkileyici olduğunu belirtti. Samsun’dan gelen diğer bir ziyaretçi Adem Bozlak ise doğanın huzur verici atmosferinde dinlenip keyif aldığını ifade etti.

Yöresel Lezzetler ve Turistik Hizmetler

İlçede bulunan yöresel ürünler restoranı, ziyaretçilere kara çorba, ıspıt dolması, mantar kavurma gibi lezzetli yemekler sunarak tatilcilerin damak zevkine hitap ediyor. Restoran sahibi Aydın Gündoğdu, bayram tatilinin yoğun geçtiğini ancak ziyaretçilerin doğanın ve lezzetlerin keyfini çıkardığını dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.