DOLAR 32,1763 0.03%
EURO 35,2176 0.02%
ALTIN 2.470,440,12
BITCOIN 21248586,71%
İstanbul
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Düden Çayı’nda Kirlilik Endişesi Devam Ediyor

Düden Çayı’nda Kirlilik Endişesi Devam Ediyor

ABONE OL
Nisan 29, 2024 16:32
Düden Çayı’nda Kirlilik Endişesi Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’nın Doğal Güzelliği Tehlikede

Antalya’da bulunan Düden Çayı, doğal güzellikleriyle ünlü bir su kaynağıdır. Ancak son yıllarda artan kirlilik endişesi bölgeyi tehdit etmeye devam ediyor.

Köpüklenme ve Balık Ölümleri

Üç yıl önce, Düden Çayı’nda kötü koku ve köpüklenme sorunları yaşanmış, binlerce balık ölmüştü. Yapılan incelemeler sonucunda çaya kimyasal atıkların karıştığı belirlenmişti.

2021 yılında ise aynı sorunlar tekrar yaşandı. Kötü koku ve bulanıklık çayın ve şelalenin çevresinde gözlendi. Bu durum üzerine 22 işletmeye idari para cezası kesildi.

Sorunların Devamı

Bu yıl da benzer şekilde köpüklenme olaylarıyla karşılaşıldı. Düden Çayı ve şelalenin denize döküldüğü alanda yoğun köpüklenme görüldü.

Çözüm Bekleniyor

Miraç Karaçal, yaşanan durumu şu şekilde özetledi: “Geçen hafta sudan yoğun şekilde köpük geldi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri inceleme yaparak numuneler aldı. Bu kez kötü koku yok sadece yoğun köpüklenme var.”

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz ise endişelerini dile getirerek, “Antalya’nın en çok ziyaret edilen, denize dökülen tek şelalesi, Antalya’nın göz bebeği. Doğa bütün kirliliğini denize kusuyor gibi. Bu duruma bir an önce çözüm bulunması gerekiyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.