DOLAR 32,4893 0.19%
EURO 34,9285 0.1%
ALTIN 2.437,410,14
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kars-Ardahan Sınırındaki Çıldır Gölü’nde Buzlar Eriyor

Kars-Ardahan Sınırındaki Çıldır Gölü’nde Buzlar Eriyor

ABONE OL
Nisan 14, 2024 16:07
Kars-Ardahan Sınırındaki Çıldır Gölü’nde Buzlar Eriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Drone ile Göldeki Buzların Erimesi Görüntülendi

Kars-Ardahan sınırında yer alan Çıldır Gölü’nde geçen yıl aralık ayında oluşan buz tabakaları, 5 ay sonra erimeye başladı. Gölün yüzeyindeki buzların erime süreci, Kars’ın Çanaksu köyü mevkisinde dron ile görüntülendi.

İlkbaharın Gelişiyle Gölde Yeni Bir Dönem Başladı

Kış aylarında buzlarla kaplı olan Çıldır Gölü’nde artık ilkbaharın gelmesiyle birlikte atlı kızak gezintileri ve eskimo usulü balık avcılığı yapılmaya başlandı. Göçmen kuşların dönüşüyle birlikte, göldeki buzların erimesi güzel manzaralar oluşturdu.

Ziyaretçilerin Gözünden Çıldır Gölü

Gölü ziyaret eden Bülent Arabacıoğlu, “Çıldır; kışın atlı kızakların gezdiği, semaverlerin yandığı, tamamen buz olan ve buzun çatırtısını hissettiğiniz bembeyaz bir ortam. Yazıyla kışıyla unutulmaz anılar biriktireceğiniz bir yer” şeklinde konuştu.

Kadir Yeniaras, Kars ve Çıldır Gölü’nün Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Kış aylarında buzlar donuyor ancak ilkbaharla birlikte erime süreci başlıyor. Turizm sezonunda atlı kızak ve kar motoru gibi aktiviteler burada yapılmaktadır” dedi.

Nurgül Yeniaras ise Çıldır Gölü’ne olan hayranlığını dile getirerek, “Herkesin görmesi gereken bir yer. Burası çok güzel, buzlar eridi ve yeşillikler ortaya çıktı. Kışın atlı kızaklarla dolu olan göl, yaz aylarında da ayrı bir güzelliğe sahip” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.