DOLAR 32,3587 -0.01%
EURO 34,8049 0.02%
ALTIN 2.393,71-0,12
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Ekonomi Açıklamaları:

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Ekonomi Açıklamaları:

ABONE OL
Mart 18, 2024 21:07
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Ekonomi Açıklamaları:
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enflasyonun Düşeceği Yönünde İşaretler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Kanal 7’de yaptığı açıklamada enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren düşmeye başlayacağına işaret etti. Bakan Şimşek, “Sabırla ve kararlılıkla uygulayacağımız program sonuç verecektir.”

Dolar ve Merkez Bankası İddialarına Yanıt

Bakan Şimşek, “Dolar 15 gün sonra 40 lira olacak” ve “Merkez Bankasının raporu sızdı” gibi iddialara ilişkin, haberlerin ve sosyal medyadaki paylaşımların karamsarlık yarattığını ifade etti. Spekülatif amaçlı piyasadaki dalgalanmalara karşı Merkez Bankasının kayıtsız kalmayacağını vurguladı.

Gelecek Program ve Seçim Yarışı

Bakan Şimşek, Eylül ayında açıklanan programın işe yaradığını ve kötümser bir zemin olmadığını belirterek, muhalefetin seçim yarışında toplumun umutlarını olumsuz etkileyecek yaklaşımlarda bulunduğunu dile getirdi. Gelecek programın büyümeyi dengeleyeceğini ve enflasyonu kontrol altına alacağını açıkladı.

Ekonomik Program ve İhtiyaçlar

Bakan Şimşek, Türkiye’nin dış kaynak bulmada iyi bir noktada olduğunu ve Hazine’nin dış kaynak bulma konusunda sorun yaşamadığını belirtti. Ayrıca, ekonomik temeli olmayan spekülatif yatırımlara dikkat çekerek, programın kararlılıkla uygulanacağını vurguladı.

Para ve Kredi Politikası

Bakan Şimşek, paranın ve kredi politikasının üretken alanlara yönlendirileceğini ve ekonomik programın başarılı olacağını ifade etti. Spekülatif amaçlı yatırımlara karşı uyarılarda bulunan Bakan Şimşek, vatandaşları makro ekonomik temellere dikkat etmeye çağırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.