DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20891541,97%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze’de İsrail Güçleri Tarafından Gerçekleştirilen Katliam

Gazze’de İsrail Güçleri Tarafından Gerçekleştirilen Katliam

ABONE OL
Mart 3, 2024 23:03
Gazze’de İsrail Güçleri Tarafından Gerçekleştirilen Katliam
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü: İsrail Sistematik Soykırım Savaşı Yürütüyor

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail güçlerinin Gazze’nin kuzeyinde yüzbinlerce aç insana karşı sistematik bir soykırım savaşı yürüttüğünü belirtti. Kudra, İsrail güçlerinin Gazze’nin güneyindeki El-Kuveyti Kavşağında “korkunç bir katliam” gerçekleştirdiğini ve çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu dile getirdi.

İsrail’in Önceki Saldırıları

İsrail ordusunun bugün, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Deyr Belah’ta insani yardım aracını hedef alması sonucu 9 kişi öldürülmüş, onlarca kişi yaralanmıştı. İsrail ordusu daha önce de 29 Şubat sabah saatlerinde Gazze kentinin güneyinde, Reşid Caddesi’nde insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik saldırı düzenlemiş, 118 kişi ölmüş ve 760 kişi yaralanmıştı.

Türk Kızılay Yardım Gönderecek

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Gazze’ye yardım götürecek bir geminin daha hazırlandığını duyurdu. Yılmaz, yaklaşık 2 bin 700 tonluk yardım malzemesinin yüklendiği geminin, Mersin’den hareket ederek Mısır’a ulaşacağını ve ardından tırlarla yardım malzemelerinin Gazze’ye ulaştırılacağını belirtti. Yılmaz, Türk Kızılay’ın Gazze için devlet ve AFAD ile birlikte büyük bir yardım operasyonu gerçekleştirdiğini vurgulayarak, “Milletimizin emanetlerini Gazze halkına ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.