DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ürdün Kralı 2. Abdullah, İrlanda Başbakan Yardımcısı Micheal Martin ile Görüştü
  • Manşet Rize
  • Dünya
  • Ürdün Kralı 2. Abdullah, İrlanda Başbakan Yardımcısı Micheal Martin ile Görüştü

Ürdün Kralı 2. Abdullah, İrlanda Başbakan Yardımcısı Micheal Martin ile Görüştü

ABONE OL
Nisan 24, 2024 23:13
Ürdün Kralı 2. Abdullah, İrlanda Başbakan Yardımcısı Micheal Martin ile Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ürdün Kraliyet Divanı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kral 2. Abdullah, başkent Amman’da İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin ile bir araya geldi.

Kral Abdullah’dan Önemli Açıklamalar:

  • Bölgedeki Çatışma Çemberinin Genişlemesine Engel Olunmalı: Kral Abdullah, gerilimin azaltılması gerektiğini vurgulayarak, çatışmanın yayılmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.
  • Gazze’de Acil ve Kalıcı Ateşkes Önem Taşıyor: Sivillerin korunması ve Gazze’ye insani yardımın ulaştırılması gerektiğine dikkat çeken Kral 2. Abdullah, acil ve kalıcı bir ateşkesin sağlanmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.
  • Uluslararası Toplumun Harekete Geçmesi Gerekli: Gazze Şeridi’nde kötüleşen insani durumun ciddiyetine dikkat çeken Kral Abdullah, artan acılara son verilmesi için uluslararası toplumun acil olarak harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.
  • İşgal Altındaki Batı Şeria Durumu: Batı Şeria’da sivil Yahudi işgalcilerin Filistinlilere yönelik saldırıları ve Kudüs’teki ihlaller konusunda uyarı yapan Ürdün Kralı, durumun ciddiyetine dikkat çekti.
  • Son Durum Raporu: İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 34 bin 262 Filistinlinin öldüğü, 77 bin 229 kişinin yaralandığı ve binlerce kişinin enkaz altında kaldığı açıklandı. Sivil altyapı da hedef alınarak tahrip ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.