DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Miramax’ın Kurucusu Weinstein’ın Yargıtay Kararı

Miramax’ın Kurucusu Weinstein’ın Yargıtay Kararı

ABONE OL
Nisan 25, 2024 23:14
Miramax’ın Kurucusu Weinstein’ın Yargıtay Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Weinstein Hakkındaki Mahkumiyet Kararı Bozuldu

Hollywood’un önde gelen yapım şirketlerinden Miramax’ın kurucusu olan 72 yaşındaki Harvey Weinstein, Mart 2020’de tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından 23 yıl hapse mahkum edilmişti. Ancak New York Temyiz Mahkemesi, eski yapımcıya karşı davaya dahil olmayan iddialara dayanan ifadelerin kabul edilmesinin hatalı olduğuna karar verdi.

Yeniden Hakim Karşısına Çıkma Yolunda

Manhattan Bölge Başsavcılığı, Weinstein’ı yeniden mahkemeye çıkarma niyetinde olduklarını belirtirken, Weinstein hapiste kalmaya devam edecek. Los Angeles’ta Şubat 2022’de aldığı 16 yıllık hapis cezası da devam edecek.

#MeToo Kampanyasına Darbe

Weinstein hakkındaki bu karar, #MeToo kampanyasına darbe olarak nitelendiriliyor. Weinstein hakkındaki taciz ve tecavüz iddiaları, birçok kadının sosyal medyada seslerini yükseltmesiyle başlayan kampanyayı tetiklemişti.

Weinstein’ın Geride Bıraktığı Kan Donduran Suçlamalar

Weinstein hakkındaki iddialar ortaya çıktıktan sonra birçok kadın, cinsel taciz ve tecavüz deneyimlerini paylaşarak #MeToo kampanyasına destek vermişti. Weinstein, ünlü oyuncular dahil olmak üzere birçok kişi tarafından tacizle suçlanmış ve yapımcılık kariyeri sona ermişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.