DOLAR 32,3566 0.04%
EURO 34,8492 0.07%
ALTIN 2.405,040,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kremlin Sarayı’nda Putin ve Aliyev Görüştü

Kremlin Sarayı’nda Putin ve Aliyev Görüştü

ABONE OL
Nisan 22, 2024 23:03
Kremlin Sarayı’nda Putin ve Aliyev Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Putin ve Aliyev, Baykal-Amur Demir Yolu Hattı’nı Konuştular

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kremlin Sarayı’nda bir araya geldi. Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Putin, Baykal-Amur demir yolu hattının (BAM) inşaatına başlanmasının 50’nci yıl dönümü olduğunu ve Aliyev’in babası Haydar Aliyev’in geçmişte bu yolun inşa işlerini yönettiğini söyledi. Putin, bu vesileyle eski demir yolu çalışanları ile bir araya geleceklerini dile getirerek, “Babanızın (Haydar Aliyev) bu devasa projenin hayata geçirilmesi için harcadığı çaba, verdiği emek ve yıllarca yürüttüğü çalışmalar, sadece Rusya için değil, tüm Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) için de önemli bir rol oynuyor. Birçok ortağımız bu ulaşım bağlantısını kullanıyor.” dedi.

Rusya ve Azerbaycan Arasındaki İlişkiler ve Ticaret

Rusya ile Azerbaycan arasındaki ilişkilere değinen Putin, “İkili ticaret hacmi artarak 4 milyar doların üzerine çıktı. Azerbaycan ekonomisine yapılan Rus yatırımlarının değeri 6 milyar dolar. Hükümetler arası komisyon aktif olarak çalışıyor.” dedi. Putin, bölgesel güvenliğin sağlanması konusunun “hassas” olduğunu vurguladı.

Kuzey-Güney Ulaşım Koridoru Projesi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, “Kuzey-Güney” uluslararası ulaşım koridoru projesine değinerek, “Bu, ülkelerimizi ve ortaklarımızı birleştiren, yük taşımacılığının güvenliği ve birçok ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından küresel öneme sahip olan bir proje.” diye konuştu. Bölgesel güvenlikle ilgili konulara değinen Aliyev, Rusya’nın Kafkasya bölgesinde güvenlik açısından kilit ülke olduğunu belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.