DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Genelinde Merkez Bankalarının Faiz İndirimleri Yaklaşıyor

Dünya Genelinde Merkez Bankalarının Faiz İndirimleri Yaklaşıyor

ABONE OL
Nisan 1, 2024 21:08
Dünya Genelinde Merkez Bankalarının Faiz İndirimleri Yaklaşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önümüzdeki Dönemde Faiz İndirimleri Bekleniyor

Dünya genelinde enflasyon endişeleri devam ederken, önemli merkez bankalarının faiz indirimlerine yakın zamanda başlayacağına yönelik beklentiler güçleniyor. ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) haziran ayında faiz indirimlerine başlayacağı öngörülüyor.

İstihdam Raporu Piyasalarda Etkili Olacak

Bu hafta açıklanacak istihdam raporundaki verilerin piyasalardaki beklentiler üzerinde büyük etkisi olması bekleniyor. Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyon verilerine ilişkin olumlu açıklamaları da piyasalarda dikkatle takip ediliyor.

Emtia Fiyatları ve Piyasalardaki Durum

Emtia fiyatları hareketli bir haftaya başlarken, altın ons fiyatı ve petrol fiyatlarındaki artışlar dikkat çekiyor. New York borsasında ise endekslerde karışık bir seyir izlendiği görülüyor.

Asya ve Yurt İçi Piyasalarda Durum

Asya’da Hong Kong’da tatil dolayısıyla kapalı olurken, Çin’deki imalat sanayi PMI verisinin yükselmesi risk algısının olumlu yönde etkilenmesine yardımcı oldu. Yurt içinde ise Borsa İstanbul’da yükseliş görülürken, dolar/TL kuru da belirli bir seviyede seyrediyor.

Sonuç olarak, dünya genelindeki ekonomik gelişmeler ve merkez bankalarının politikaları yakından takip ediliyor. Piyasalardaki dalgalanmalar ve fiyat hareketleri, yatırımcılar için önemli bir izleme konusu olarak öne çıkıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.