DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN %
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD’de Kozmetik Enjeksiyonlar HIV Bulaşma Yoluna Dönüşebilir!

ABD’de Kozmetik Enjeksiyonlar HIV Bulaşma Yoluna Dönüşebilir!

ABONE OL
Nisan 28, 2024 17:35
ABD’de Kozmetik Enjeksiyonlar HIV Bulaşma Yoluna Dönüşebilir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Bir HIV Enfeksiyonu Kümesi Ortaya Çıktı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden bir ekip, bilinen risk faktörleri olmayan kişiler arasında HIV’in ortaya çıkmasının ardından doktorların “kozmetik enjeksiyon hizmetlerini HIV bulaşma yolu olarak değerlendirebileceğini” yazdı. Yeni HIV enfeksiyonları kümesi ilk kez 2018 yazında halk sağlığı yetkililerinin dikkatini çekti.

Ünlüler Arasında da Tercih Edilen Bir Prosedür

Kim Kardashian gibi ünlülerin de tercih ettiği bu kozmetik prosedürde müşterinin kanı alınıyor ve daha sonra bileşen hücrelerine ve plazmaya ayrılıyor. Sonraki iğneler “trombosit açısından zengin plazma” kanını tekrar yüze enjekte etmek için kullanılıyor. Prosedür, cildi gençleştirmek için kullanılıyor.

Steril Olmayan Durumlar Tespit Edildi

2018 sonbaharında, spa tesisinde yapılan incelemede hijyen ve sterilizasyonda çok sayıda kusurun ortaya çıktığı dönemde kapandı. CDC ekibi, tesiste otoklavın (standart buhar bazlı sterilizatör) bulunmadığını ve sterilizasyonun standartların altında olduğunu söyledi. Araştırmacılar, yine de bu vaka kümesinde yer alan HIV’in kesin kaynağının belirsizliğini koruduğunu belirtti.

Önemli Uyarı: Sterilizasyon Hayati Önem Taşıyor!

Rapor, kan bazlı herhangi bir tedavinin, özellikle de iğnelerin ve diğer ekipmanların uygun şekilde sterilize edilmemesi durumunda, HIV bulaşması için potansiyel bir kaynak olabileceği gerçeğini vurguluyor. Araştırmacılar, “Kozmetik enjeksiyon hizmetleri sunan spa tesislerinde yeterli enfeksiyon kontrol uygulamalarının gerekli kılınması, HIV ve diğer kan yoluyla bulaşan patojenlerin bulaşmasını önlemeye yardımcı olabilir” sonucuna vardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.