DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21549891,98%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

D Vitamini ve Bağışıklık Sistemi Arasındaki Bağlantı

D Vitamini ve Bağışıklık Sistemi Arasındaki Bağlantı

ABONE OL
Mayıs 3, 2024 17:37
D Vitamini ve Bağışıklık Sistemi Arasındaki Bağlantı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

D Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Yapılan bir çalışmada, D vitamini açısından zengin bir diyetle beslenen farelerin, deneysel olarak nakledilen kanserlere karşı daha güçlü bir bağışıklık direncine sahip olduğu ortaya çıktı.

Bağırsak Mikrobiyomu ve D Vitamini

Bilim insanları, D vitamini almayan farelere kıyasla immünoterapi tedavisine daha iyi yanıtlar veren farelerin bağırsakta Bacteroides fragilis bakterisini üreten bir süreci tetiklediğini tespit etti.

Yeni Tedavi Yöntemleri Vaadine Işık Tutuyor

Londra’daki Francis Crick Enstitüsü, ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri’nin (NIH) Ulusal Kanser Enstitüsü (NCI) ve Danimarka’daki Aalborg Üniversitesi’nden araştırmacıların dahil olduğu çalışma, kanserler için bağırsak mikrobiyomu üzerinde yeni tedavi yöntemleri ve anlayışlar sağlayabilir.

Daha Fazla Araştırmaya İhtiyaç Var

Crick İmmünobiyoloji Laboratuvarı başkanı Caetano Reis e Sousa, D vitamini eksikliğinin kanser tedavisi açısından önemli olabileceğini belirtirken, konunun daha fazla araştırmayla netlik kazanması gerektiğini vurguladı.

D Vitamini Eksikliğinin Belirtileri

Vücutta az miktarda D vitamini olmasının belirtileri arasında yorgunluk, kemik ağrısı, depresyon hissi, saç dökülmesi, kas zayıflığı ve bağışıklık sisteminde zayıflık yer alıyor.

Güneş Işığı ve D Vitamini Sentezlenmesi

Vücut, D vitamini sentezlemek için güneş ışığından faydalanır. Ancak kış aylarında veya güneş ışığının yetersiz olduğu bölgelerde D vitamini alımı güçleşebilir. Günde 5 ila 30 dakika güneşe maruz kalmak önerilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.