DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Böbrek Nakli: İki Kez Hayata Tutunan Bir Adam

Böbrek Nakli: İki Kez Hayata Tutunan Bir Adam

ABONE OL
Şubat 9, 2024 14:16
Böbrek Nakli: İki Kez Hayata Tutunan Bir Adam
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Burdur’da Hastalık Teşhisi Konulan Adil Bedir, İki Kez Böbrek Nakli Yaptırdı

Burdur’da böbrek yetmezliği teşhisi konulan Adil Bedir (34), 2008 yılında babasından aldığı böbrekle yaşama tutundu. Ancak 2011 yılında vücudu böbreği reddetti ve 13 yıldır diyaliz tedavisi görüyordu. 2021 yılında evlendiği eşi sayesinde ikinci kez böbrek nakli yaptırdı ve hayata yeniden döndü.

İlk Operasyon ve Nakil

Burdur’da çiftçilik yapan Bahattin-Ümmühan Bedir çiftinin çocukları Adil ve Seda’nın böbreklerinin doğuştan normalden çok küçük olduğu tespit edildi. Ailesinden böbrek bulunamadığı için 2008 yılında Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü’nde Ümmühan Bedir’in böbreği kızı Seda’ya, Bahattin Bedir’in böbreği de oğlu Adil’e nakledildi. Ancak Adil Bedir’in vücudu 2011 yılında böbreği reddetti ve diyalize girmek zorunda kaldı.

Eşinin Böbreğiyle İkinci Nakil

2021 yılında Süreyyo Mamarsulova Bedir ile evlenen Adil Bedir, eşi sayesinde ikinci kez böbrek nakli yapma şansı buldu. Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü’nde eşinin verdiği böbrek nakledildi ve Adil Bedir yeniden hayata döndü.

Ablasının Teşhisi Sayesinde Hastalık Fark Edildi

Adil Bedir böbrek hastası olduğunu ablası Seda Bedir sayesinde tesadüfen öğrendiğini belirtti. Ablasının böbrek rahatsızlığıyla 2008 yılında hastaneye gittiklerini ve yapılan testler sonucunda Adil’in de böbrek yetmezliği teşhisi konduğunu aktardı.

Uzun Bir Diyaliz Tedavisi

Adil Bedir, böbrek nakli sonrası Hepatit B hastalığına yakalandı ve böbreğini kaybetti. 2011 yılında diyalize başlayan Adil Bedir, 13 yıl boyunca tedavi gördü. Ancak eşi sayesinde ikinci bir böbrek nakli yaparak sağlığına kavuştu.

Yeni Hayata İkinci Kez Tutunan Bir Adam

Adil Bedir, ikinci böbrek nakliyle yeniden hayata döndüğü için çok mutlu olduğunu ifade etti. Diyaliz tedavisinin zorluklarını hatırlatan Adil Bedir, şu anda su içebildiği için minnettar olduğunu ve tamamen iyileştikten sonra hayatının istediği gibi yaşamayı planladığını söyledi. Organ bağışının önemine de vurgu yapan Bedir, herkesin organlarını bağışlaması gerektiğini ve böylece hayat kurtarabileceğini belirtti.

Aşk ve Organ Bağışı

Adil Bedir’in eşi Süreyyo Mamarsulova Bedir, eşine böbreğini vererek ona şifa olduğunu ve böylece evlilik sözlerini tuttuklarını söyledi. Organ bağışının korkulacak bir şey olmadığını vurgulayan Süreyyo Mamarsulova Bedir, herkesin organ bağışlayarak birbirine umut vermesi gerektiğini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.