DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD’de İnternet Platformları ve İnsan Ticaretiyle Mücadele

ABD’de İnternet Platformları ve İnsan Ticaretiyle Mücadele

ABONE OL
Mart 13, 2024 19:10
ABD’de İnternet Platformları ve İnsan Ticaretiyle Mücadele
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de İnternet Platformları İle İnsan Ticareti Mücadelesi Devam Ediyor

2019 yılından bu yana ABD’nin insan ticaretiyle mücadele yasaları kapsamında, sosyal medya şirketleri ve diğer web sitelerine karşı pek çok dava açıldı. Bu davaların çoğunda şirketler, ifade özgürlüğünü korumak için tasarlanan 230. maddeye dayanarak savunma yapıyor.

230. Madde ve İnternet Sitelerinin Sorumluluğu

230. maddeye göre, internet siteleri, kullanıcıların paylaşımlarından veya ürettikleri içeriklerden sorumlu tutulmuyor. Ancak siteler, iyi niyet çerçevesinde hareket ederek kullanıcılarından paylaşımlarının hesabını sorabiliyor.

Yasal Reform Çağrıları

ABD’de çevrimiçi çocuk istismarıyla ilgili yapılan yakın tarihli duruşmalarda, sosyal medya yöneticilerinin sorgulanmasıyla yasal reformlar çağrısında bulunuldu. Bu reformlar, internet platformlarının daha sorumlu bir şekilde hareket etmesi amaçlanıyor.

OnlyFans ve İçerik Yönetimi

Güney Florida’da bir kadının, popüler internet sitesi OnlyFans’te kendisine tecavüz eden kişilerin videolarını satarak kazanç sağladığını iddia ettiği dava dikkat çekiyor. Bu tür platformlar, içerikleri incelemek ve sorumlu bir şekilde yönetmek konusunda hassas davranmak zorunda kalıyor.

Reddit ve Twitter Davaları

Reddit ve Twitter gibi platformlar da içerikleri yapay zeka ile inceleyerek istenmeyen içerikleri engellemeye çalışıyor. Ancak bu platformlar da zaman zaman cinsel istismar içeren içeriklerle mücadele etmek zorunda kalıyor.

Çevrimiçi Cinsel İstismar Mağdurları ve Mücadele

Özellikle OnlyFans gibi platformlarda yaşanan cinsel istismar vakaları, çevrimiçi cinsel istismar mağdurlarını temsil eden avukatların ve yetkililerin dikkatini çekiyor. İnternet platformlarının içerikleri titizlikle denetlemesi gerektiği vurgulanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.