DOLAR 32,3867 0.2%
EURO 35,0987 -0.02%
ALTIN 2.324,340,22
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geleceğin Mucitleri Robotik Yarışmalarda Mücadele Ediyor,  Şanlıurfa Mucitlere Ev Sahipliği Yapıyor
  • Manşet Rize
  • Teknoloji
  • Geleceğin Mucitleri Robotik Yarışmalarda Mücadele Ediyor, Şanlıurfa Mucitlere Ev Sahipliği Yapıyor

Geleceğin Mucitleri Robotik Yarışmalarda Mücadele Ediyor, Şanlıurfa Mucitlere Ev Sahipliği Yapıyor

ABONE OL
Haziran 14, 2022 12:32
Geleceğin Mucitleri Robotik Yarışmalarda Mücadele Ediyor,  Şanlıurfa Mucitlere Ev Sahipliği Yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEKNOFEST kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Robotik Yarışması Şanlıurfa’da başladı. Bu yıl 13-16 Haziran tarihleri arasında Şanlıurfa GAP Arena Spor Salonu ve Yerleşkesinde yapılan yarışma, “Göbeklitepe” teması ve “Ahican Tarihin Sıfır Noktasında” sloganıyla 12 kategoride gerçekleştiriliyor.  Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm ortaokul, lise, lisans ve ön lisans öğrencilerinin katılabildiği yarışmada; ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amaçlanıyor.

 

Temalı, Mini Sumo, Çizgi İzleyen ( İleri/Temel Seviye), Robotino, Serbest Proje, Hızlı Çizgi İzleyen, İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Labirent Ustası, Endüstriyel Robotik Kol, Tasarla – Çalıştır, Yumurta Toplama (Caretta Caretta) ve Tozkoparan (Temel Seviye) kategorilerinden oluşan yarışmada 6 kategorinin final etabı yapılacak. Zorlu mücadele için Türkiye’nin birçok ilinden öğrencinin katıldığı Robotik Yarışmada dereceye girenlere toplamda 132.000 TL ödül verilecek.

 

Finalistler TEKNOFEST Karadeniz’e davet edilecekler

 

Bu yıl ilk defa 1.400 kurumdan 10.813 katılımcı ve 4.397 robotla rekor seviyede başvuru yapılmış olup 8 ülkeden 100 yakın öğrenci ve öğretmen de yarışmaya katılacak. Yarışma kapsamında her kategoride ilk 3 dereceye giren ekiplere ödüller, jüri özel ödülü, en iyi tasarım ödülü ve fair play ödülü olmak üzere toplam 39 adet ödül verilecek.

 

30 Ağustos – 4 Eylül tarihlerinde Samsun Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde finallerde yarışan 5 kategoriden 6’şar takım olmak üzere toplam 30 takım seçilerek projelerini tüm ziyaretçilere sergileme imkanı bulacak.

 

Bugüne kadar neler oldu?

 

Endüstriyel otomasyon teknolojileri alanını öğrencilere tanıtmak amacıyla 2007 yılında 3 kategoride 132 robot ve 396 öğrenci ve öğretmenle başlayan Robotik Yarışmaları zaman içerisinde uluslararası boyuta ulaştı. Bugüne kadar 16.570 robot ve 22.651 öğrenci ve öğretmen yarışmaya katıldı. 2019 yılında TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen yarışmada, final yarışları tamamlandıktan sonra belirlenen 6 kategoride, her kategoriden 20 takım olmak üzere toplam 120 finalist takım TEKNOFEST’e davet edildi ve Atatürk Havalimanı festival alanındaki büyük finalde yarıştı. Yarışmada ilk 3’e giren takımlar ise para ödülünün sahibi oldu.

 

TEKNOFEST gençlerin yanında 

Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, Teknoloji Yarışmalarına katılan gençlere hem kişisel hem de mesleki becerilerini geliştirmeleri için de pek çok imkan sunuyor. Yarışmalara katılan gençler Türkiye’nin önde gelen teknoloji firmalarına düzenlenen teknik gezilere katılma ve alanında uzman kişilerle tanışarak network kazanma fırsatı yakalıyor. Projelerini hayata geçirebilmeleri için malzeme desteğinin yanı sıra finalistlere eğitim kampı, ulaşım, konaklama desteği ve Türkiye’nin önde gelen teknoloji kurumlarında staj yapma imkanı da sunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.