Sağlık Bakanlığı’nın Afet ve Acil Durumlar İçin Hazırlık Çalışmaları Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından 81 il valiliğine ve il sağlık müdürlüklerine gönderilen yazı ile “Halk Sağlığı Acil Müdahale Ekipleri” kurulması talimatı verildi. Türkiye’nin deprem, su taşkınları, toprak kayması, bulaşıcı hastalıklar ve salgınlar gibi çeşitli doğal afetlere karşı risk altında olduğu vurgulandı. Halk Sağlığı…
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından 81 il valiliğine ve il sağlık müdürlüklerine gönderilen yazı ile “Halk Sağlığı Acil Müdahale Ekipleri” kurulması talimatı verildi. Türkiye’nin deprem, su taşkınları, toprak kayması, bulaşıcı hastalıklar ve salgınlar gibi çeşitli doğal afetlere karşı risk altında olduğu vurgulandı.
Sağlık Bakanlığı Stratejik Planı (2024-2028) doğrultusunda oluşturulacak olan Halk Sağlığı Acil Müdahale Ekipleri, afet durumlarında halk sağlığı hizmetlerinin kesintisiz ve etkin bir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla kurulacak. Bu ekipler, acil halk sağlığı durumlarında il bazında veya diğer illerde müdahale edebilecek şekilde planlanmıştır.
Halk Sağlığı Acil Müdahale ekiplerinde farklı alanlardan uzmanlar bulunacak. Halk sağlığı uzmanı, epidemiyolog, saha epidemiyoloğu, uzman hekim, hekim, ebe, hemşire, sağlık memuru, çevre sağlığı teknisyeni, psikolog, sosyal çalışmacı, bilgi işlem personeli ve şoför gibi birimler ekiplerde yer alacak.
Ekiplerde yer alacak personelin UMKE eğitimi alması planlanırken, her ilde en az bir Halk Sağlığı Acil Müdahale Ekibi oluşturulması hedeflenmektedir. Bu sayede, her ilin kendi özelliğine ve afet riskine göre ekip oluşturulacak ve halk sağlığı alanında acil durumlara anında müdahale edilebilecektir.
Sağlık Bakanlığı’nın bu adımı, gelecekte olası afet ve acil durumlara karşı ülke genelinde etkin bir müdahale kapasitesinin oluşturulmasını hedeflemektedir. Bu çalışmalar, toplum sağlığının korunması ve halkın güvenliğinin sağlanması adına önemli bir adımı temsil etmektedir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]