DOLAR 32,3791 -0.36%
EURO 34,8388 -0.02%
ALTIN 2.400,94-0,88
BITCOIN 19206790,49%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Doç. Dr. Kiraz Erciyas Yavuz: Kızılırmak Deltası Leylek Popülasyonu İçin Önemli
  • Manşet Rize
  • Magazin
  • Doç. Dr. Kiraz Erciyas Yavuz: Kızılırmak Deltası Leylek Popülasyonu İçin Önemli

Doç. Dr. Kiraz Erciyas Yavuz: Kızılırmak Deltası Leylek Popülasyonu İçin Önemli

ABONE OL
Nisan 4, 2024 16:11
Doç. Dr. Kiraz Erciyas Yavuz: Kızılırmak Deltası Leylek Popülasyonu İçin Önemli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Leyleklerin Kışlama Davranışları Değişiyor

Doç. Dr. Kiraz Erciyas Yavuz, Kızılırmak Deltası’nın leylek popülasyonu için kritik bir alan olduğunu vurgulayarak, leyleklerin bu yıl göç etmeden kışlama yaptığını belirtti. Yavuz, leyleklerin besin bulma ve barınma ihtiyaçlarını karşıladıkları her yerde kışlama davranışları sergilediğini ifade etti.

Leylekler Türkiye’ye Erken Gelmeye Başladı

Yavuz’a göre leylekler, Türkiye’ye normalden erken bir tarihte, şubat ortasında gelmeye başladı. Mart ayının ilk haftasında görülen leyleklerin erken gelmesi dikkat çekici bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

OMÜ Kuş Gözlem Topluluğu İle Sayım Yapılacak

Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ile iş birliği içinde olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu öğrencileri, leylek popülasyonunu tespit etmek ve izlemek için saha çalışmaları yapacaklar. Yavuz, leyleklerin artık ağaçlarda değil, elektrik direklerinde ve telefon direklerinde yuva yaptıklarını ve bu durumun leylek popülasyonunu etkilediğini belirtti.

“Leylek Köyü”nde Yuvalar Leyleklerle Dolu

Bafra ilçesine bağlı Doğanca Mahallesi’nde bulunan 2 dönümlük ormanlık alanda yer alan leylek yuvaları, bölge halkı tarafından “Leylek Köyü” olarak adlandırıldı. Ağaçlarda bulunan yuvaların leyleklerle dolması, bölgenin leylek popülasyonu açısından önemini gözler önüne seriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.