DOLAR 32,3257 0.21%
EURO 34,7342 0.04%
ALTIN 2.401,690,07
BITCOIN %
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çinli Banka Yöneticisi Rüşvet ve Görevi Kötüye Kullanma Suçlamasıyla İdam Cezasına Çarptırıldı
  • Manşet Rize
  • Ekonomi
  • Çinli Banka Yöneticisi Rüşvet ve Görevi Kötüye Kullanma Suçlamasıyla İdam Cezasına Çarptırıldı

Çinli Banka Yöneticisi Rüşvet ve Görevi Kötüye Kullanma Suçlamasıyla İdam Cezasına Çarptırıldı

ABONE OL
Şubat 6, 2024 18:10
Çinli Banka Yöneticisi Rüşvet ve Görevi Kötüye Kullanma Suçlamasıyla İdam Cezasına Çarptırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olay

Çin’de kamu bankası China Merchants Bank’ın eski Yönetim Kurulu Başkanı Tien Huiyu, “rüşvet” ve “görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla yargılandığı davada idam cezasına çarptırıldı. Tien’in cezası 2 yıl ertelemeyle verildi, ancak erteleme süresi sona erdiğinde genellikle ömür boyu hapis cezasına çevriliyor.

Suçlamalar

Mahkeme, Tien Huiyu’nun China Merchants Bank ve bağlı şirketi Cinda Varlık Yönetimi’ndeki idari konumunu kötüye kullanarak 210 milyon yuan (yaklaşık 28,8 milyon dolar) rüşvet aldığını ve hisse alım satımlarında içeriden bilgi kullanarak 290 milyon yuan (yaklaşık 40 milyon dolar) haksız kazanç elde ettiğini belirledi.

Tien Huiyu’nun Kariyeri

58 yaşındaki Tien Huiyu, 2013 yılında China Merchants Bank’ın yönetimini devralmıştı. Bankanın yatırım ve varlık yönetimi alanında genişlemesinde önemli bir rol oynamıştı. Ancak Çin Komünist Partisi’nin Merkezi Disiplin Teftiş Komisyonu, Nisan 2022’de Tien hakkında bir soruşturma başlattığını duyurdu. Bu durumun ardından Tien görevden alındı ve partiden ihraç edildi.

Rüşvet İddiaları

Eski yönetici Tien Huiyu’nun, China Merchants Bank’ın Çinli bir batarya üreticisi olan CATL’nin halka arz işlemlerine aracılık ettiği dönemde, gizlice hisse satın alarak kişisel kazanç sağladığı iddia edildi.

Gelişmeleri takip edenler, ertelenmiş idam cezasının süresi dolduğunda genellikle ömür boyu hapis cezasına çevrildiğini bilmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.