DOLAR 32,2310 -0.16%
EURO 34,7985 -0.1%
ALTIN 2.425,690,05
BITCOIN %
İstanbul
12°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nde 12 Ülkeden 300 Sanatçı Bir Araya Geliyor
  • Manşet Rize
  • Magazin
  • 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nde 12 Ülkeden 300 Sanatçı Bir Araya Geliyor

38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nde 12 Ülkeden 300 Sanatçı Bir Araya Geliyor

ABONE OL
Mart 26, 2024 16:10
38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nde 12 Ülkeden 300 Sanatçı Bir Araya Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel, Festival Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Sevda-Cenap And (SCA) Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel, 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin caz müzikten oda müziğine kadar farklı kategorilerde 12 ülkeden 300 sanatçıyı bir araya getireceğini açıkladı. Yüksel, festivalin 4 Nisan’da başlayacağını belirtti.

Festivalin Kökeni ve Gelişimi

Yüksel, festivalin ilk yıllarında Dışişleri ve Kültür ve Turizm bakanlıklarının talepleri doğrultusunda oluşturulduğunu, zaman içinde ise Türk bestecilerin eserlerinin seslendirildiği ve ilk seslendirilişlerin yapıldığı programlarla çeşitlendirildiğini vurguladı.

Ankara’nın Kültürel Hayatına Katkıları

Yüksel, festivalin Türk sanatçılara eğitim ve yurt dışında konser verme imkanı sağladığını, ayrıca Ankara’nın ekonomik ve kültürel hayatına da canlılık kattığını belirtti. Festivalin her sene vakfın kurucusu Cenap And anısına bir konserle başladığını ve Ankaralı seyircilerin de talepleri doğrultusunda zengin bir programın oluşturulduğunu söyledi.

Yer ve Program Detayları

38. festivalin, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın kuruluşunun 50. yılında, vakıf öz kaynakları ve yerli yabancı kurumların katkılarıyla düzenlendiğini belirten Yüksel, festivalin MEB Şura Salonu, CSO Ada Ankara konser salonları, Bilkent Konser Salonu, Çankaya Sahne, Flow Digital Theater CerModern ve Resim Heykel Müzesi Salonu’nda gerçekleşeceğini duyurdu.

Yüksel, festivalin açılış konserinin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve genç gitarist Özberk Miraç Sarıgül ile gerçekleşeceğini ve festival kapsamında 12 ülkeden 300’ü aşkın sanatçı ve topluluğun yer alacağını aktardı.

Detaylı bilgi için vakfın web sitesi olan www.ankarafestival.com adresine başvurulabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.