ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023 yılına ilişkin sınav verilerini paylaştı. Yapılan açıklamada, bu yıl içerisinde 66 oturumda 52 sınav düzenlendiği belirtildi.
Ersoy, bu sınavlara 202 bin 784 adayın başvurduğunu açıkladı. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşları için 26 merkezi yerleştirme grandbetting işlemi yapıldığı da belirtildi. Toplamda 10 bin 696 sorunun kullanıldığı sınavlarda, 1820 akademisyen görev aldı.
Ersoy, sınavların düzenlenmesi için 2 yurt dışı, 3 genel, 91 il, 111 ilçe sınav koordinatörlüğü ve 6 bin adayın aynı anda girebildiği elektronik sınav merkezlerinin kullanıldığını vurguladı. Toplamda 229 sınav merkezi ve 14 bin 474 başvuru merkeziyle hizmet verildiğini belirten Ersoy, bu yıl içinde 25 ilçede yeni sınav merkezinin açıldığını söyledi.
Ersoy, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hakkında bilgi verirken, bu sınava 3 milyon 527 bin adayın başvurduğunu ve grandbetting giriş başarıyla tamamlandığını ifade etti. Ayrıca, YKS’deki testlerde iptal edilen soru olmadığını da belirtti.
Ersoy, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) süreciyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Bu sınavlara toplamda 1 milyon 799 bin 485 adayın katıldığını ve 29 testte 1835 sorunun kullanıldığını açıkladı. Ayrıca, deprem bölgesinden başvuru yapan adayların sınav ücretinden muaf tutulduğunu da sözlerine ekledi.
Ersoy, Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-Sınav merkezlerinde yapılan elektronik sınavlara değindi. Aynı anda yaklaşık 6 bin adayın sınava alındığını ve sınav sonuçlarının aynı gün açıklandığını belirtti. Ayrıca, 2023 yılında 17 sınavın elektronik ortamda uygulandığını ve e-Sınav merkezlerinin sayısının artırılması hedeflendiğini ifade etti.
Ersoy, ÖSYM’nin 2023 yılında hedeflerine ulaştığını ve ÖSYM Akademi kuruluşu için çalışmaların tamamlandığını belirtti. Ayrıca, ÖSYM’nin 50. yılında daha ileriye taşınacağını ve gelecek nesillere daha iyi bir kurum bırakmak için çalışacaklarını söyledi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.