DOLAR 32,2750 -0.04%
EURO 35,1008 -0.07%
ALTIN 2.465,950,01
BITCOIN 2111697-0,23%
İstanbul
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarih ve TC İnkılap Tarihi Derslerinde Yeni Öğretim Programı

Tarih ve TC İnkılap Tarihi Derslerinde Yeni Öğretim Programı

ABONE OL
Mayıs 1, 2024 22:14
Tarih ve TC İnkılap Tarihi Derslerinde Yeni Öğretim Programı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarih Okuryazarı Bireyler Yetiştiriliyor

Haftada 2 ders saati olarak okutulan tarih dersi programında, geçmiş-bugün-gelecek bağlamında insanı anlamlandırmak için “tarih okuryazarı” bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor. Öğrencilerin Türk milletinin insanlığa katkılarını, milli kimliğin oluşum sürecini, medeniyetin temel değerlerini kavramaları ve insanlığın ortak mirasını korumaya duyarlı olmaları amaçlanıyor.

Atatürkçülük Dersi İle Milli Birlik ve Beraberlik

Lise 12. sınıflarda yer alan T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin amacı, Türk inkılabının ruhunu ve amaçlarını öğrencilere kazandırarak milli birlik ve dayanışmayı güçlendirmektir. Atatürk’ün kişiliği, Türk milletinin tarih boyunca insanlığa katkıları ve Türk modernleşmesi ile ilgili konular vurgulanmaktadır.

Sosyal Tarih ve Beceri Temelli Öğretim

Yeni müfredatta, sosyal tarih konuları ve beceri temelli öğretim ön plandadır. Öğrencilere tarihsel analiz ve yorum becerileri kazandırılarak, zamanı algılama, tarihsel empati ve değişimi anlama yetisi geliştirilmektedir.

Dijital Tarih ve Güncel Teknoloji

Programlarda “dijital tarih” yaklaşımına yer verilmiş olup, güncel teknolojik gelişmelerden faydalanılmaktadır. Öğrencilere çevrim içi ortamların kullanımıyla öğretme-öğrenme süreci kolaylaştırılmaktadır.

Tematik Yaklaşım ve Eş Zamanlı Bakış Açısı

Tarih dersleri, tematik yaklaşım ve eş zamanlı bakış açısıyla hazırlanmıştır. Programlar, coğrafya, ekonomi, felsefe gibi disiplinlerden yararlanılarak öğrencilere tarih konuları kronolojik olarak aktarılmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r