DOLAR 32,3111 0.18%
EURO 34,8382 0.11%
ALTIN 2.411,840,12
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Başkanı Biden ve G7 Liderleri İran’ın İsrail’e Yönelik Saldırılarını Kınadı
  • Manşet Rize
  • Dünya
  • ABD Başkanı Biden ve G7 Liderleri İran’ın İsrail’e Yönelik Saldırılarını Kınadı

ABD Başkanı Biden ve G7 Liderleri İran’ın İsrail’e Yönelik Saldırılarını Kınadı

ABONE OL
Nisan 14, 2024 23:03
ABD Başkanı Biden ve G7 Liderleri İran’ın İsrail’e Yönelik Saldırılarını Kınadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

G7 Liderleri Ortak Açıklama Yaptı: İran’ın İsrail’e Saldırılarını Kınıyoruz

ABD Başkanı Biden ve G7 liderleri, video konferans yoluyla gerçekleştirdikleri görüşmede, İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarını ele aldı. Liderlerin ortak açıklamasında, “G7 liderleri olarak İran’ın İsrail’e yönelik doğrudan ve eşi görülmemiş saldırısını en güçlü şekilde kınıyoruz. İsrail’e ve halkına tam desteğimizi ve İsrail’in savunmasına olan taahhüdümüzü bir kez daha yineliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

İsrail’in Kendini Savunması Üzerine Değerlendirme

İran’ın İsrail’e yüzlerce insansız hava aracı ve füze fırlattığı belirtilen açıklamada, İsrail’in ortaklarının da yardımıyla bu saldırıya karşı kendini savunduğu kaydedildi. Liderler, “İran’ın ve bölgedeki unsurlarının bu saldırıları durdurmasını istiyoruz. Bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracak adımlara karşılık (İran’a karşı) ilave tedbirler almaya hazırız.” değerlendirmesi yaparak, İran’a karşı alınabilecek olası önlemlere işaret etti.

Gazze Krizi ve İnsani Yardımlar Konusunda Görüşmeler

G7 liderleri ayrıca, Gazze’deki krizin sona erdirilmesi konusunu görüşerek, rehinelerin serbest bırakılmasını ve bölgeye insani yardımların girişini hızlandıracak acil ve sürdürülebilir bir ateşkes için çalışmaya devam edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.