DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19891700,68%
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı: Gazze’de Sağlık Sistemi Çökmek Üzere
  • Manşet Rize
  • Dünya
  • Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı: Gazze’de Sağlık Sistemi Çökmek Üzere

Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı: Gazze’de Sağlık Sistemi Çökmek Üzere

ABONE OL
Şubat 6, 2024 20:09
Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı: Gazze’de Sağlık Sistemi Çökmek Üzere
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’deki Savaşın 5. Ayına Girerken İnsani Durum Vahimleşiyor

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze’deki savaşın devam ettiği bu süreçte sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Paylaşımında “Gazze’de Çatışmalar 5. Ayına Girerken Bilmeniz Gereken 5 Gerçek” başlığını kullanan Griffiths, Gazze’deki sağlık sisteminin büyük bir yıkımın eşiğinde olduğuna dikkat çekti.

Gazze’deki Sağlık Sistemi Yıkımın Eşiğinde

Griffiths, paylaşımında Gazze’deki sağlık sisteminin büyük bir tehdit altında olduğunu vurguladı. İhtiyaçların büyüklüğü, güvensizlik ve engellemeler göz önüne alındığında insani yardımların tek başına yetersiz olduğunu belirtti. Gazze’deki durumun bölgeye yayılma riski olduğuna da işaret etti. “Refah’ın nüfusu 5 katına çıktı. Aileler tıkış tıkış sığınaklarda ve açıkta yaşıyor.” şeklinde konuştu.

Gazze Şeridi’ndeki Refah Kentine İsrail Saldırısı Tehlikesi

Gazze Şeridi’nde yaklaşık 2,3 milyon kişinin yaşadığı ve 1,9 milyon Filistinlinin zorla yerinden olduğu belirtiliyor. Yerinden olanların büyük bir kısmı Mısır sınırında bulunan Refah kentine sığınmış durumda. Refah’ın nüfusu ise bugün itibarıyla 1,2 milyonu aşarak 4 kat artmış durumda. Ancak yeterli konut olmaması nedeniyle bu Filistinlilerin çoğu derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail’in Refah Kentine Kara Saldırısı Tehlikesi

İsrail yönetimi ise şimdi de Refah kentine saldırmayı planladığını açıkladı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 1 Şubat’ta Gazze Şeridi’nin Han Yunus bölgesindeki İsrail birliklerini ziyaretinde yaptığı açıklamada, kara saldırılarını Mısır sınırındaki Refah kentine taşıyacaklarını söylemişti. Başbakan Binyamin Netanyahu da 4 Şubat’taki açıklamasında, Refah kentine kara saldırısı başlatacaklarının işaretini verdi.

Sivillerin Güvende Olacağı Bir Yer Kalmayabilir

İsrail güçleri, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor. İsrail’in Refah kentine kara saldırısı başlatması durumunda ise Gazze Şeridi’nde sivillerin sığınacak bir yerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.