DOLAR 32,1342 -0.13%
EURO 35,1668 0.02%
ALTIN 2.472,880,22
BITCOIN 21379905,39%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Görüştü

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Görüştü

ABONE OL
Nisan 4, 2024 23:04
ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Biden’den İsrail’e Sert Açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze’deki son saldırıları ele aldı. Biden, görüşmede, uluslararası yardım kuruluşu Dünya Merkez Mutfağı’nda çalışan 7 kişinin öldürülmesini kınayarak, bölgedeki insani yardım kuruluşlarına yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Acil Ateşkes Çağrısı

Biden, İsrail’den Gazze’deki insani durumun düzeltilmesi ve masum sivillerin korunması için acil ateşkes ilan etmesini talep etti. Ayrıca sivil kayıpların ve insani yardım görevlilerinin korunması konularında somut adımlar atılmasını beklediğini belirtti.

Sivillerin Güvenliği Önemli

ABD’nin Gazze’deki yardımlarının, sivilleri ve insani yardım görevlilerini korumaya odaklanacağını belirten Biden, İsrail’in rehinelerin serbest bırakılması ve ateşkes müzakerelerinin tamamlanması gerektiğini ifade etti.

İsrail’e Destek Sözü

Ayrıca Biden, İsrail’e her türlü tehdide karşı güçlü desteklerinin devam edeceğini söyledi. İran’la ilgili bölgesel tehditlerin de ele alındığı görüşmede, Biden’ın güçlü duruşunu net bir şekilde ifade ettiği belirtildi.

WCK Çalışanlarının Öldürülmesi

İsrail’in Gazze’deki saldırısında ölen Dünya Merkez Mutfağı çalışanlarının uluslararası toplumda büyük üzüntü yarattığını belirten Biden, İsrail’den kapsamlı ve şeffaf bir soruşturma yapılmasını beklediklerini açıklamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.