DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Volkswagen Grubu’na ABD’de Lüks Markalarının Araçlarına El Konuldu
  • Manşet Rize
  • Ekonomi
  • Volkswagen Grubu’na ABD’de Lüks Markalarının Araçlarına El Konuldu

Volkswagen Grubu’na ABD’de Lüks Markalarının Araçlarına El Konuldu

ABONE OL
Şubat 15, 2024 18:08
Volkswagen Grubu’na ABD’de Lüks Markalarının Araçlarına El Konuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çinli Bir Parçanın Yasaklı Olması Nedeniyle Araçlar Gümrüklerde Alı Konuldu

Volkswagen Grubu’nun lüks markalarından bazılarının araçları, Çin’in Sincan bölgesiyle bağlantılı yasaklı bir parça nedeniyle ABD gümrüklerinde alı konuldu. Ana grup Volkswagen’in bir tedarikçisinin, araçlarda zorla çalıştırma karşıtı yasaları ihlal eden Çinli bir alt bileşen bulmasının ardından binlerce Porsche, Bentley ve Audi otomobile ABD limanlarında el konuldu.

ABD, Uygur Zorla Çalıştırmayı Önleme Yasası Kapsamında İthalatı Yasakladı

ABD, 2021 tarihli Uygur Zorla Çalıştırmayı Önleme Yasası kapsamında batı Sincan bölgesinde ve Çin’deki diğer bölgelerde zorla çalıştırılarak üretilen ürünlerin ithalatını yasaklamıştı. Yetkililer söz konusu parçanın Sincan’da üretilip üretilmediğini teyit etmedi.

Binlerce Porsche, Bentley ve Audi Aracı Etkileniyor

Ayrıntılar hakkında bilgi sahibi olan kişilere göre, sorun yaklaşık 1000 Porsche spor otomobil ve yüzlerce Bentley ve binlerce Audi aracı etkiliyor.

Teslimatlar Mart Sonuna Kadar Ertelendi

Konuyla ilgili bilgi sahibi iki kişiye göre, otomobil üreticisi batı Çin’den geldiği tespit edilen bir elektronik bileşeni değiştirdiği için araçların teslimatını mart sonuna kadar erteledi. Söz konusu kişiler, Volkswagen’in dolaylı bir tedarikçi tarafından temin edilen parçanın menşeinden, tedarikçi kendisini konu hakkında uyarana kadar haberdar olmadığını söylediler. Volkswagen’in parçanın menşeinden haberdar olur olmaz ABD makamlarını bilgilendirdiğini de sözlerine eklediler.

Volkswagen İnsan Hakları İhlallerini Ciddiye Alıyor

Volkswagen yaptığı açıklamada, zorla çalıştırma iddiaları da dahil olmak üzere hem şirket içinde hem de tedarik zincirinde insan hakları ihlalleri iddialarını çok ciddiye aldığını söyledi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Alt tedarikçilerimizden biriyle ilgili iddiaları öğrenir öğrenmez konuyu araştırmaya başladık. Gerçekleri açıklığa kavuşturacak ve ardından uygun adımları atacağız. Soruşturmalarımızın ciddi ihlalleri doğrulaması halinde tedarikçi ilişkisinin sona erdirilmesi de buna dahil olabilir.”

Çin’in Eylemleri İnsanlığa Karşı Suç Teşkil Edebilir

Çin tedarik zincirinde bulunan zorla çalıştırma iddiaları, Sincan’ın başkenti Urumçi’de ortaklaşa sahip olduğu bir tesis nedeniyle hem insan hakları grupları hem de yatırımcıların artan baskısıyla karşı karşıya olan Volkswagen için özellikle hassas bir konu. Alman otomobil şirketi bugün yaptığı açıklamada, Alman medyasında yeni zorla çalıştırma iddialarının yayınlanmasının ardından Çinli ortak girişim ortağı SAIC ile Sincan bölgesindeki “işin gelecekteki yönünü” tartışacağını söyledi. Çinli yetkililer bölgedeki çalışma programlarının istihdama yardımcı olduğunu savunurken, BM’nin en üst düzey insan hakları organı Çin’in eylemlerinin insanlığa karşı suç teşkil edebileceğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.