DOLAR 32,4052 0.16%
EURO 35,3390 0.14%
ALTIN 2.322,820,18
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ümit KALKO Kimdir?

Ümit KALKO Kimdir?

ABONE OL
Ağustos 15, 2022 07:46
Ümit KALKO Kimdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ümit KALKO, 1983 yılında Ankara’da doğmuştur. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, yüksek lisans eğitimini Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Bölümünde tamamlamıştır. Doktora eğitimine Yönetim ve Organizasyon alanında İstanbul Aydın Üniversitesinde  devam etmektedir.

KALKO, eğitim sektöründe marka kuruluşu, yönetimi, stratejik marka planlaması ve Türkiye’de ilk defa önemli üniversite kuruluşlarının Master Franchise yapılanma projesini gerçekleştirmiş ve başarıyla sürdürmektedir. 2006 yılından günümüze kadar eğitim sektöründe aile olarak birçok markada yatırımları ve ortaklıkları bulunmaktadır. En büyük ideali, bir Türk eğitim markasının bayrağını Türk Cumhuriyetleri’nden başlayarak dünya geneline yaymaktır.

Eğitim, spor, sanat, bilimsel alanlarda ulusal ve uluslararası aktif çalışmalar yürüten KALKO, birçok futbol, basketbol kulübünde başkanlık ve yöneticilik yapmıştır. Bir yıl başkanlık yaptığı dönemde tam 32 yıl sonra Silivrispor 2. Lige çıkmış, yönetiminde yer aldığı Büyükçekmece Basketbolspor ise Beko Basketbol Ligi’ne yükselmiştir. KALKO; bunların yanı sıra Türkiye’nin en büyük özel okul ve kurs derneği olan TÖDER’de 6 yıldır yönetim kurulunda yer almaktadır.

KALKO, eğitim alanında yaptığı başarılı girişimlerden dolayı birçok dernek, vakıf, dergi ve STK tarafından “Yılın Eğitim Girişimcisi” ödülüne layık görülmüştür.

KALKO, 2018 yılından itibaren kurduğu sosyal yardımlaşma vakfında eğitim alanında projeler yürütmektedir. Her yıl birçok öğrenciye burs imkânı sağlayan KALKO, memleketi olan Kars Kağızman Karabağ Köyü’nde rahmetli babası Resul Kalko’nun adını taşıyan bir anaokulu ve ilkokul ile birlikte öğretmenler için lojman yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığı’na hibe etmiştir.

Ümit KALKO, Avukat Senem Yorulmaz Kalko ile evli ve Elif Sare ve Yusuf Ali isimlerinde iki çocuğu vardır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.