DOLAR 32,5014 -0.13%
EURO 34,9511 0.34%
ALTIN 2.432,620,40
BITCOIN 2081928-0,96%
İstanbul
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UCCS Asgari Ücretini Artırmalı

UCCS Asgari Ücretini Artırmalı

ABONE OL
Eylül 20, 2022 13:31
UCCS Asgari Ücretini Artırmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Colorado Springs, asgari ücretini saatte en az 12 dolara yükseltmeli. Öğrenciler ve işçiler için daha yüksek bir ücret esastır. UCCS’de öğrenciler ve çalışanlar yemek salonlarında yemek hazırlar, UCCS partilerine hizmet verir ve kampüs alanlarının bakımını yapar. UCCS’nin öğrencileri ve çalışanları daha yüksek bir asgari ücreti hak ediyor ve üniversiteyi bu talebi dikkate almaya çağırıyoruz.

UCCS, asgari ücreti 12 $/saate yükseltmeli

UCCS, asgari ücret artışını henüz resmi olarak açıklamamış olsa da, Öğrenci Çalışan İş Kanunu ve Ücret Aralığı Yapısını yeni yasayı yansıtacak şekilde güncelledi. Üniversite, yeni politikası ile UCW kampanyası arasındaki ilişkiyi kabul etmese de, öğrencilerin seslerini takdir ettiğini ve artan enflasyon ortamında ekonomik zorlukların yükünü azaltmayı umduğunu söyleyerek öğrenci duyarlılığını yineledi.

Colorado asgari ücret ve daha fazlası için https://minimumwagess.com/colorado-springs-minimum-wage/ linkine tıklamanız yeterli.

Yakın tarihli bir araştırma, Colorado yaylarında yaşam maliyetinin o kadar hızlı arttığını gösteriyor ki, küçük işletmeler bile geçimini sağlamakta zorlanıyor. Ancak, devletin asgari ücreti hala birçok işçi için eşit düzeyde değil. Colorado Tüketici Fiyat Endeksi, eyaletteki asgari ücreti belirlemek için kullanılan ölçüttür ve onu yükseltmenin zamanı geldi.

UCCS asgari ücreti artırıyor

UCCS Öğrenci Hükümeti Derneği ve Amerikan Üniversite Profesörleri Birliği, üniversitenin asgari ücreti saat başına 15 dolara yükseltmesini talep eden bir dilekçeyi onayladı. Diğer destekçiler arasında Colorado Springs Amerika Demokratik Sosyalistleri, Chinook Center ve Colorado Springs Bölgesi Çalışma Konseyi yer alıyor. UCCS, asgari ücret artışını henüz resmi olarak açıklamamış olsa da, yakın zamanda Öğrenci Çalışan İş Kodu ve Ücret Aralığı Yapısını güncelledi. Kampanyanın kararı etkilemiş olabileceğini kabul etmeseler de, öğrencilerin seslerini takdir ettiklerini ifade ettiler. Üniversite, öğrencilerin ve çalışanlarının ekonomik sıkıntılarını azaltmayı amaçlamaktadır.

UCCS araştırması, kurumlar arasındaki engelleri ve ortak noktaları belirlemek için nitel ve nicel analizleri içerecektir. Yaygın engeller arasında gıda maliyetleri ve ilgi eksikliği yer alır. Belgesel, bahçecilik ve sağlıklı beslenme uygulamaları gibi “hayal edilemez” deneyimleri vurgulamalıdır.

UCCS, 2020’de asgari ücreti 12 $/saate yükseltti

Colorado Springs, Colorado’daki asgari ücret şu anda saat başına 7,36 dolar, ancak bunun 2020’de 12 $/saate çıkması bekleniyor. Colorado yasalarına göre, asgari ücretler, yaşam maliyetine ayak uydurmak için yıllık olarak ayarlanmalıdır. Ayrıca, bahşişli çalışanı olan işverenler, nakit ücretlerdeki farkı telafi etmelidir. Bu, maliyetlerini artıracaktır, ancak maliyetin bir kısmını müşterilere yansıtarak bu artışı dengeleyebilirler.

Ancak, bu teklifle ilgili bazı sorunlar var. Birincisi, Colorado’daki istihdamı 90.000 iş azaltabilir, çünkü işçiler daha az iş bulabilecekler. Bu, iş yerlerinin kapanmasının, konsolidasyonun veya iş gücünden ayrılan çalışanların hayal kırıklığına uğramasının sonucu olabilir.

UCCS, 2020’de asgari ücreti 9,30 dolara çıkardı

Yeni ücret 1 Temmuz 2020’den itibaren geçerli olacak. Üniversite başlangıçta asgari ücreti Ocak ayında 8,30 dolara çıkarmayı planlamıştı, ancak artan gaz ve kira maliyetleri nedeniyle planını değiştirdi. UCCS yetkilileri, yeni ücretin öğrencilerin bu alanda karşılaştıkları ekonomik sıkıntıları hafifletmesine yardımcı olacağından umutlu.

 

Bu hamle, yerel UCCS’nin işgücü sıkıntısıyla karşı karşıya kalmasıyla ortaya çıkıyor. Sonuç olarak, Birleşik Kampüs İşçileri Colorado sendikası tarafından yakın zamanda oluşturulan bir dilekçe, üniversiteyi asgari ücreti 15 dolara yükseltmeye çağırıyor. Örgüt şu ana kadar 1000’den fazla imza topladı. UCCS, öğrenci işçilerin yüzde 95’inden fazlasının ve 70 tam zamanlı çalışanın saatte 15 dolardan az kazandığını bildiriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.