DOLAR 32,3301 0.23%
EURO 35,0913 -0.12%
ALTIN 2.300,521,03
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Transfer Baskı Kağıdı Nasıl Kullanılır?

Transfer Baskı Kağıdı Nasıl Kullanılır?

ABONE OL
Ağustos 17, 2022 15:08
Transfer Baskı Kağıdı Nasıl Kullanılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Transfer baskı kağıdı kendi içinde ikiye ayrılır. Birinci çeşidi sert zemin transfer kağıdı olarak bilinir. Bu kağıdın en önemli özelliği seramik ve porselen gibi ürünlere sihirli kupalara baskı için kullanılmasıdır. Kağıdın üzerinde yer alan toneri transfer etmeye yarar. Bu sebeple sert zemin transfer kağıdı kullanılmalıdır. Bir diğer çeşidi ise tişört gibi pamuklu ürünlerde baskı yapılmasını sağlar. Bu kağıtların en önemli özelliği ise üzerindeki emisyonun tonerle birlikte eriyip her çeşit kumaşa baskı uygulayabilmesidir.

Her çeşit porselen ve seramik ürünlere baskı yapma imkanına sahip olması, her çeşit kumaşa baskı yapılabilmesi ve sert zeminli ürünlerde de uygulama imkanı sunması transfer baskı kağıtlarının en önemli avantajlarıdır. Bir tişört üzerine baskı yapmak için transfer kağıdı kullanmak oldukça basit bir yöntemdir. Beğendiğiniz tasarımı transfer kağıdına baskı aldıktan sonra saniyeler içerisinde tişörtün üzerine transfer işlemi gerçekleşmiş olur.

 

Transfer baskı kağıdı nedir?

Transfer baskı kağıdı yöntemi, süblime olabilen dispers boyar maddeden oluşan bir çeşit buhar baskısıdır. Baskı yöntemi ile tasarımın kumaşa aktarılmasını sağlar.Transfer kağıdı ile aktarım yapılacak olan görsel, uygulama yüzeyi ile etkileşime geçiyor. Bu etkileşim kağıttan kumaşa geçişi sağlıyor. Transfer sırasın transfer koşulları, uygulama materyali ve transfer kağıdı kullanımı son derece önem taşıyor.

Transfer kağıtları yüksek sıcaklıklara ve basınca karşı oldukça dirençli şekilde üretiliyor. Böylece yüksek hızda baskıda yırtılma sorunu ortadan kalkıyor. 200 derece ve üzeri sıcaklık uygulanan transfer kağıtları 30 saniyeye kadar baskı süreci yaşıyor. Yüzde yüz polyester kumaşlara süblime transfer kağıtları ile baskı yapmak mümkün. Transfer baskı kağıdı 200 derecede 15 saniye presleme koşulu ile kumaşa aktarım yapabiliyor

Transfer kağıdı nerelerde kullanılır?

Transfer baskı kağıtlarının kullanım alanları çok çeşitlidir. Kullanım alanlarına göre kullanıcılar ihtiyaç duydukları transfer kağıtlarını belirleyebiliyor. Bazı kullanıcılar transfer kağıdı vücuda dövme işlemlerinde de kullanıyor. Kupa bardak baskı en çok uygulama yapılan materyallerin başında geliyor. Tişört, şapka, tabak, bardak gibi birçok alanda uygulama yapılıyor. Aynı zamanda transfer kağıtları ahşap üzerine işleme yapmak için de kullanılıyor. Transfer baskı kağıdı desteği sayesinde birçok ürünü kendi isteğinize göre tasarlamanız mümkün.

Transfer baskı için hangi baskı makinesi gereklidir?

Transfer kağıdının sağladığı birçok avantaj var.  Atık su oluşmaması ve düşük miktarda enerji kullanımı sayesinde çok fazla tercih ediliyor. Yer ihtiyacı çok az olan transfer baskı yönteminde işlem maliyetleri de oldukça düşüktür. Transfer baskı kağıdı sayesinde kurutma, yıkama ve tekrar kurutma gibi işlemlere gerek duyulmaz. Transfer kağıdının kullanımı hem enerji tasarrufu hem de düşük maliyet imkanı sunuyor. Baskı yapacağınız ürüne karar verdikten sonra bu ürünlere en uygun olan transfer baskı makinası modellerinden hangisini alacağınıza karar verebilirsiniz.

Örnek olarak bir adet süblimasyon ürünü değil de kupa, metal ürünler, telefon kılıfı, cam ürünler gibi birçok çeşitli ürüne baskı yapmaya ihtiyacınız olabilir. Bunun için içerisinde 3d süblimasyon baskı makinesinin de yer aldığı süblimasyon baskı setlerini tercih edebilirsiniz. Teknofinal’den transfer baskı makinesi fiyatları ve diğer gerekli olan ürünlerin fiyatlarına bakarak karşılaştırma yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan ürünleri set olarak aldığınızda fiyat avantajlarından faydalanabilirsiniz.

Sizler için özel olarak hazırlanan transfer baskı kağıdı ve transfer baskı setlerine Teknofinal güvencesi ile ulaşabilirsiniz.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.