DOLAR 32,2618 0.06%
EURO 34,7922 0.03%
ALTIN 2.405,46-0,14
BITCOIN 2036933-1,28%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Dijital Dönüşümün İşletmelere Sağladığı Avantajları Vurguladı
  • Manşet Rize
  • Ekonomi
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Dijital Dönüşümün İşletmelere Sağladığı Avantajları Vurguladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Dijital Dönüşümün İşletmelere Sağladığı Avantajları Vurguladı

ABONE OL
Şubat 8, 2024 18:12
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Dijital Dönüşümün İşletmelere Sağladığı Avantajları Vurguladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dijital Dönüşüm İle İşletmelerin Rakiplerinden Önde Olacağına Dikkat Çekildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı”nın açılışında yaptığı konuşmada, dijital dönüşümün işletmelere sağladığı fırsatları vurgulayarak, bu süreci doğru okuyan işletmelerin ulusal ve küresel düzeyde rakiplerinden bir adım önde olduğunu belirtti.

TÜBİTAK İle Gerçekleştirilen Projelerle 54 Milyar Lira Katkı Sağlandı

Bakan Kacır, dijital dönüşümü desteklemek amacıyla TÜBİTAK ile birlikte 22 yılda 9 binden fazla projeye 54 milyar lira katkı sağlandığını ifade etti. Bu projelerin işletmelerin üretim kabiliyetlerini güçlendirdiğini ve ulusal rekabetçiliklerini artırdığını belirtti.

Yüksek Teknolojili Ürün Üretimi İçin 42 Projeye Destek Verildi

Bakan Kacır, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin yerli imkanlarla üretimi için 42 projeye destek verdiklerini açıkladı. Bu projelerin cari açığı yıllık 1,8 milyar dolar azaltacağını belirtti.

Yatırım Kredisi İmkanları ve Finansman Destekleri Sunulacak

Bakan Kacır, katma değeri yüksek ürünleri üreten yatırımcılar için “Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi”nin hayata geçirildiğini duyurdu. Ayrıca, işletmelerin üretkenliğini artırmaya yönelik yatırımlar için uzun vadeli ve uygun koşullarda yatırım kredisi imkanı sağlandığını belirtti. Bunun yanı sıra, “Dijital Dönüşüm Destek Programı”nın da başlatılacağını ve dijital dönüşüme yönelik yatırımları önceliklendireceğini ifade etti.

KOBİ’lere ve Firmalara Dijital Dönüşüm Süreçlerinde Destek Verilecek

Bakan Kacır, KOBİ’ler başta olmak üzere firmaların dijital dönüşüm süreçlerini desteklemek amacıyla “Dijital Avrupa Programı”na katıldıklarını belirtti. Bu program aracılığıyla işletmelere Avrupa genelinde gelişmiş altyapılara erişim imkanı, yatırım öncesi test gerçekleştirme ve yatırımcı bulma desteği sağlanacağını ifade etti.

Teknoloji ve İnovasyon Altyapısı Güçlendiriliyor

Bakan Kacır, teknoloji ve inovasyon altyapısını güçlendirmek amacıyla birçok destek programının hayata geçirildiğini belirtti. Bu destekler sayesinde AR-GE ve yenilik çalışmalarının her ölçekteki şirketle buluşturulduğunu ve teknoparkların 10 binden fazla teknoloji girişimine ev sahipliği yaptığını vurguladı.

TÜBİTAK ve Hazine ile Yapılan İşbirlikleriyle Yatırım Sermayesi Harekete Geçirildi

Bakan Kacır, TÜBİTAK ile gerçekleştirilen projeler ve Hazine ile Maliye Bakanlığı ile başlatılan “Tech-InvesTR Programı” sayesinde yatırım sermayesinin harekete geçirildiğini belirtti. Bu programlarla erken aşama teknoloji girişimlerine yatırım ortaklığı gerçekleştirildiğini ve Türkiye’nin geleceğinde büyük bir rol oynayacak olan 100 teknoloji girişiminin desteklendiğini ifade etti.

Türkiye’nin Teknolojik Atılımlarına Vurgu Yapıldı

Bakan Kacır, Türkiye’nin birçok alanda teknolojik atılımlar gerçekleştireceğini belirtti. 5G teknolojilerinden uçan akıllı mobilite sistemlerine, bataryadan çip teknolojilerine, finans teknolojilerinden uzay endüstrisine kadar birçok alanda büyük adımlar atacaklarını ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin uzay araştırmaları konusundaki çalışmalarını da vurguladı ve Türkiye Yüzyılı’nı bilim insanları, girişimciler ve gençlerle inşa edeceklerini sözlerine ekledi.

Bakan Kacır, konuşmasının ardından fuarı ziyaret ederek, eğitim, tarım, sağlık ve finans teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren şirketlerin stantlarını ziyaret etti ve yerli yapay zeka teknolojisi kullanılarak geliştirilen sağlık asistanını denedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.