DOLAR 34,2221 0.01%
EURO 37,0759 0.1%
ALTIN 3.004,960,44
BITCOIN 2303954-2,37%
İstanbul
14°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ömer Çelik’in Konuşmasından Öne Çıkan Başlıklar

Ömer Çelik’in Konuşmasından Öne Çıkan Başlıklar

ABONE OL
Ekim 17, 2024 20:13
Ömer Çelik’in Konuşmasından Öne Çıkan Başlıklar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genel Başkan Ziyareti ve Siyasi Uzlaşma

Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özel’in ziyaretinden sonra gerçekleşen iade-i ziyaretin Türk siyasi hayatında olumlu bir tablo oluşturduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanın, bu tablonun kalıcı kazanımlara dönüşmesi ve siyasetin gündelik çekişmelerine kurban edilmemesi gerektiğini vurguladıklarını ifade etti.

Ekonomi ve Yeni Anayasa Çalışmaları

Çelik, Cumhurbaşkanının Türkiye’nin darbe anayasasından kurtulabilmesi için geniş siyasi uzlaşma gerektiğini vurguladığını belirtti. Anayasa sürecinin toplumsal sözleşme niteliğinde olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ekonomi ve 12. kalkınma planının güçlü yolda ilerlediğini ve programın popülizme meyil etmeden sürdürüleceğini söyledi.

Dış Politika ve İşbirliği

Çelik, önümüzdeki dönemde dış politika konusunda işbirliğinin artırılmasının önemli olduğunu vurguladı. Avrupa’daki aşırı sağ ve popülist sosyalist partilerin Türkiye düşmanlığını teşvik ettiğine dikkat çekti. Türkiye’nin içindeki işbirliğinin, aşırı sağ ve radikal partilere karşı güçlü bir mesaj oluşturması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı ise Türkiye’nin içindeki partilerin, faşist dalgaya karşı ortak hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.