Olcay Kaan Çakır, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu bir astsubay olmasının yanı sıra bilimsel çalışmalarıyla da dikkat çeken bir isim haline geldi. Hem askeri kimliğiyle hem de bilim insanı kimliğiyle ön plana çıkan Çakır, hareket ederken kendi kendini şarj eden kalp pili geliştirme çalışmalarıyla uluslararası alanda tanınırlık kazandı.
Çakır, Milli Savunma Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi Astsubay olarak görev yaparken, aynı zamanda Ege Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü’nde doktora çalışmalarını sürdürmektedir. Biyomühendislik Laboratuvarı’nda gerçekleştirdiği çalışmalar, farklı biyomalzemelerin hücre bazlı etkileşimini incelemekte ve hayvan ile insan kaynaklı hücreler üzerinde modellemeler yapmaktadır.
Çakır’ın şu ana kadar aldığı 2 patentin yanı sıra 3 patente daha başvurusu bulunmaktadır. Araştırmaları genellikle kalp pilleri, mikro ve nanorobotlar, yüksek enerji yoğunluklu piller gibi alanlarda yoğunlaşmaktadır. Ayrıca, alüminyum hava pilleri üzerine yaptığı çalışmalar gelecekte enerji depolama alanında yeni çözümler sunabilir.
Çakır’ın gelecek hedefleri arasında diyabet hastaları için sensör teknolojisi, kanser hücrelerini hedefleyen robotlar ve enerji depolama teknolojilerindeki çalışmalarını ilerletmek bulunmaktadır. Bilimin kendisi için bir tutku olduğunu ifade eden Çakır, gelecekte uluslararası alanda tanınan bir bilim insanı olmayı ve Türkiye’nin bilimsel altyapısına katkı sağlamayı hedeflemektedir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.