DOLAR 32,3520 0.31%
EURO 35,1249 -0.03%
ALTIN 2.301,381,06
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mersin KAMATEM/ÇEMATEM’e kütüphane

Mersin KAMATEM/ÇEMATEM’e kütüphane

ABONE OL
Temmuz 30, 2022 06:51
Mersin KAMATEM/ÇEMATEM’e kütüphane
0

BEĞENDİM

ABONE OL

   Mersin Toros Devlet Hastanesine bağlı hizmet veren KAMATEM/ÇEMATEM Merkezinde Kadın, Çocuk ve Ergen Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı tedavisi gören hastaların yararlanması amacıyla Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü tarafından oluşturulan kütüphanenin açılışını gerçekleştirildi.

Mersin Toros Devlet Hastanesine bağlı hizmet veren KAMATEM/ÇEMATEM Merkezinde Kadın, Çocuk ve Ergen Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı tedavisi gören hastaların yararlanması amacıyla Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü tarafından oluşturulan kütüphanenin açılışını  Toros Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Özgür Ozan Karak ve Rotary yöneticileri gerçekleştirdi.

Kütüphanenin oluşturulmasında Rotary yöneticileri, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Umut Elif Uçar’ın İl Halk Kütüphanesi nezdinde bulunduğu girişimler sonucu ciddi miktarda kitap bağışı sağlamasının yanı sıra kendisi de çok sayıda kitap katkısında bulundu. Toros Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr Ruhsar Uçar ve ÇEMATEM çalışanlarının da yardımları ile kütüphane  kitaplar ile buluşturuldu.

Kütüphanenin açılışında konuşan Toros Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Özgür Ozan Karak, “Kamu ve Sivil Toplum örgütlerinin işbirliği içinde yaptıkları bu tarz projeler çok önem taşıyor. Hastane olarak sosyal sorumluluk projelerine her zaman açığız .  Bu kütüphane sayesinde Merkezimizde yatarak tedavi gören çocuklarımızın zihinsel dünyalarında önemli değişikliğe yol açacağına inanıyorum ve tedavinin önemli bir parçasını oluşturacak. Okuma saatleri seanslarında okunan kitapların psikiyatri uzmanımız ve psikologlarımızın gözetiminde tartışılarak yorumlanmasını da istiyorum. Böylece evlatlarımıza okuma alışkanlığı kazandırılması sağlanacaktır” dedi.

Kızkalesi Rotary  Kulübü Dönem Başkanı Nihal Yücesoy’da yaptığı konuşmasında böylesi anlamlı projeyi gerçekleştirmekten mutluluğu duyduğunu ifade ederek, ‘ÇEMATEM ‘de tedavisi devam eden gençlerimizin her zaman yanında olacağız. Yeni projeler ile desteğimizi sürdüreceğiz.

Kütüphane için kitap desteğinde bulunan Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Umut Elif Uçar’a teşekkür belgesinin verilmesinin ardından ÇEMATEM Birim Sorumlusu Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Yasemin İmrek tarafından; Faaliyet Atölyeleri, konuklara gezdirilerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.