DOLAR 34,2659 0.09%
EURO 37,0745 0.07%
ALTIN 2.992,600,04
BITCOIN 2324180-0,87%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mansur’dan Gazze’deki Durumla İlgili BM Açıklaması

Mansur’dan Gazze’deki Durumla İlgili BM Açıklaması

ABONE OL
Ekim 19, 2024 04:23
Mansur’dan Gazze’deki Durumla İlgili BM Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mansur, Ateşkes İçin Yeni Karar Tasarısı Hazırlığından Bahsetti

Birleşmiş Milletler’deki gazetecilere bilgi veren Mansur, Gazze’deki durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gelecek hafta oylamaya sunulacak yeni karar tasarısının içeriği hakkında detay veren Mansur, acil ateşkes, insani yardımın artırılması ve zorla yerinden edilmenin sonlandırılmasının talep edileceğini belirtti.

“Gazze’de Ateşkes İçin Her Yolu Deneyeceğiz”

Mansur , “Herhangi bir tabu yok, Gazze’de ateşkes için her yolu deneyeceğiz.” diyerek, bu konuda kararlı olduklarını vurguladı. Ateşkesin sağlanması ve insani yardımın artırılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

BM Güvenlik Konseyi Kararlarının Uygulanması Önemli

Mansur, bir ülkenin hukukun üstünde davranmasına izin verilmemesi gerektiğini belirterek, BM Güvenlik royalbet şikayet Konseyi kararlarının uygulanması için gerekli araçların bulunduğunu ifade etti. Uluslararası hukuk ve BM kurallarına uymayan ülkelerin üyeliklerinin tartışılması gerektiğini söyleyen Mansur, “Böyle bir ülkenin (İsrail) aramızda yerinin olmaması gerekiyor.” dedi.

BM’de ateşkes ve insani yardım için yeni bir karar tasarısının oylamaya sunulacak olması, Gazze’deki krizin çözümüne ilişkin umutları arttırmış durumda. Mansur’un açıklamaları, uluslararası toplumun Gazze’deki acil yardım ihtiyacına dikkat çekiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.