DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kanada’da Yapılan Araştırmaya Göre: Feministler Daha İyi Seks Yapıyor
  • Manşet Rize
  • Sağlık
  • Kanada’da Yapılan Araştırmaya Göre: Feministler Daha İyi Seks Yapıyor

Kanada’da Yapılan Araştırmaya Göre: Feministler Daha İyi Seks Yapıyor

ABONE OL
Mart 20, 2024 17:12
Kanada’da Yapılan Araştırmaya Göre: Feministler Daha İyi Seks Yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Feministlerin Seks Performansı Araştırması

Kanada’daki McMaster Üniversitesi’nden sosyolog Tina Fetner’ın liderliğindeki bir ekip, 1.126 Kanadalı kadın üzerinde yaptığı araştırmada ilginç sonuçlar elde etti.

Araştırmanın Detayları

Araştırma kapsamında, katılımcılara özel hayatları, siyasi görüşleri ve feminist olup olmadıkları hakkında detaylı sorular yöneltilmiştir. Kadınların çoğunluğu yüksek düzeyde cinsel tatmin yaşadıklarını bildirmiş olsa da, Fetner’ın analizleri bazı önemli farklılıkları ortaya çıkardı.

Feministlerin Üstünlüğü

Araştırmaya göre, feminist kadınların yatak odasında öpüşme ve sarılma konusunda daha istekli oldukları tespit edildi. Özellikle, seks sonrası sarılan çiftlerin cinsel tatmin düzeylerinin yüksek olduğu ve birbirlerine daha bağlı hissettikleri belirlendi.

Öpüşmenin Önemi

Öpüşmenin, cinsel ilişkide uyarılma ve tatmin düzeyini artırdığı yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Fetner’a göre, öpüşme ve sarılmanın tatmin edici bir cinsel birlikteliğin önemli unsurları olduğu sonucuna varılmıştır.

Cinsel Tatmin ve Özgürlük

Araştırmaya katılan feminist kadınların partnerlerinden daha fazla oral seks aldıklarını bildirmesi ve kendilerini daha sık tatmin ettiklerini belirtmeleri, kadınların cinsel özgürlüklerinin önemine işaret etmektedir.

Fetner’a göre, feministlerin cinsel ilişkilerinde daha açık olmalarının sebebi, toplumsal hareketleriyle bu konuda daha bilinçli ve özgüvenli olmalarıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.