DOLAR 34,2336 0.04%
EURO 37,0943 0.16%
ALTIN 3.007,630,53
BITCOIN 2314055-2,16%
İstanbul
14°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul’da Polis Memurunu Şehit Eden Şüpheliye Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası
  • Manşet Rize
  • Gündem
  • İstanbul’da Polis Memurunu Şehit Eden Şüpheliye Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası

İstanbul’da Polis Memurunu Şehit Eden Şüpheliye Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası

ABONE OL
Ekim 11, 2024 20:15
İstanbul’da Polis Memurunu Şehit Eden Şüpheliye Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İddianame Şüpheliye Ağır Cezalar İsteniyor

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz ile olay sırasında yaralanan polis memuru K.H.S. “müşteki”, şüphelinin annesi P.G. ise “mağdur” olarak yer aldı. İddianamede, tutuklu şüpheli Yunus Emre Geçti’nin “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve yakalanmamak amacıyla kadına karşı kasten öldürme”, “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve yakalanmamak amacıyla kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs”, “kadına veya üstsoya karşı kasten öldürmeye teşebbüs”, “görevi yaptırmamak için direnme”, “ruhsatsız silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl 1 aydan 50 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenmektedir.

Olayın Geçmişi

Dudullu Polis Merkezi’nde motosiklet hırsızlığıyla ilgili gözaltına alınan ve 26 ayrı suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti, 22 Eylül’de polis merkezinden kaçmıştı. Polis memurları K.H.S. ve Şeyda Yılmaz tarafından yakalanmaya çalışılan şüpheli, kısa süreli bir kovalamacanın ardından yakalanmıştı. Ancak bu esnada yaşanan arbedede şüpheli polisin silahını alarak ateş etmiş, sonucunda polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olmuş, polis memuru K.H.S. ve şüphelinin annesi P.G. yaralanmıştı.

Bu trajik olayın ardından gözaltına alınan ve “kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme” suçundan tutuklanan şüpheli Yunus Emre Geçti’nin, iddianamede ağır cezalarla yargılanması talep edilmektedir. Geçti’nin yaşanan bu acı olayın sorumluluğunu üstlenmesi ve adalete hesap vermesi beklenmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.