DOLAR 32,3663 -0.37%
EURO 34,7483 -0.2%
ALTIN 2.393,17-1,20
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İnanılmaz Hikaye: İkizlerden Birinin Ölümünden 22 Gün Sonra Diğerinin Hayata Tutunması
  • Manşet Rize
  • Magazin
  • İnanılmaz Hikaye: İkizlerden Birinin Ölümünden 22 Gün Sonra Diğerinin Hayata Tutunması

İnanılmaz Hikaye: İkizlerden Birinin Ölümünden 22 Gün Sonra Diğerinin Hayata Tutunması

ABONE OL
Nisan 1, 2024 16:10
İnanılmaz Hikaye: İkizlerden Birinin Ölümünden 22 Gün Sonra Diğerinin Hayata Tutunması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamilelik Süreci Sorunsuz Geçti

22 yaşındaki Kayleigh Doyle, Ekim 2020’de ikizlere hamile kaldı ve tüm doktor kontrolleri sağlıklı bir şekilde gerçekleşti. 15 Mart 2021’de doğum sancılarını hissedene kadar herhangi bir komplikasyon yaşamadığını belirten genç anne, “İkiz sahibi olmanın getirdiği tüm risklerin farkındaydım. Komplikasyonlardan çok endişelendiğim için özel doktora bile gittim.”

Annenin Yaşadığı Travma

“22 buçuk haftalık olduklarında, kelimenin tam anlamıyla yataktaydım ve bir gün hayatımın en kötü acısını yaşadım. Neler olup bittiğinden emin değildim, bu yüzden tuvalete gittim ve suyumun geldiğini gördüm.” diyen Doyle, Royal Oldham Hastanesi’ne kaldırıldı ve beş gün boyunca gözlem altında tutuldu. İlk bebeği Arlo, 20 Mart 2021’de ölü doğdu ve doktorlar bunun nedeninin plasentada bir kan pıhtısı olabileceğini varsayıyordu.

İnanılmaz Bir Hayata Tutunma Hikayesi

Doyle, “Normal bir bebeğe benziyordu. Doktorlar doğum yaptıktan sonra beni oturttular ve diğerinin de hayatta kalmasını beklemediklerini ve muhtemelen önümüzdeki birkaç saat içinde ölü doğacağını söylediler.” dedi. Ancak Arlo’nun erkek kardeşi hemen gelmedi. Doyle’un kasılmaları durdu ve dinlenmesi için eve gönderildi.

Manchester’lı anne, “İlk bebeğimi ölü doğurmanın yarattığı travmanın ardından eve gidebileceğimi söylediklerinde şaşkına dönmüştüm. İki doğum arasında günlük kontrollerimiz vardı” şeklinde şaşkınlığını aktardı.

Astro’nun Mücadelesi

İnanılmaz bir şekilde, 22 gün sonra Astro, 11 Nisan sabahı sezaryen yoluyla doğdu ve hayatta kalmayı başardı. Doktorlar, plasentanın rahim iç duvarından ayrıldığı ve bebeği oksijenden mahrum bıraktığı plasental abrupsiyonu keşfettikten sonra ameliyatı yapmaya karar verdiler. Şu anda 2 yaşında olan Astro, doğduğunda 2 kilo ağırlığındaydı.

Hayata Tutunan Astro

Erken doğmaktan kaynaklanan komplikasyonlar yaşayan Astro, annesi Doyle’un “Astro doğduğunda bu kadar süre boyunca hayatta kaldığına inanamadım” ifadeleriyle anlatılan mucizevi bir hikayenin kahramanı oldu. İkizinin acısını çekerken bir bebeği büyütmenin inanılmaz derecede zor olduğunu söyleyen genç kadın, “Bebekler için her şeyi iki tane almıştık; iki bebek karyolası, iki koltuklu bir bebek arabası. TikTok’ta takip ettiğim ikiz annelerin tüm dönüm noktalarını yaşadığını görmek zordu” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.