DOLAR 34,2221 0.01%
EURO 37,0759 0.1%
ALTIN 3.004,960,44
BITCOIN 2303954-2,37%
İstanbul
14°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İİT Tercihli Ticaret Sistemi Müzakereleri Kapanışında Önemli Açıklamalar
  • Manşet Rize
  • Gündem
  • İİT Tercihli Ticaret Sistemi Müzakereleri Kapanışında Önemli Açıklamalar

İİT Tercihli Ticaret Sistemi Müzakereleri Kapanışında Önemli Açıklamalar

ABONE OL
Ekim 18, 2024 03:57
İİT Tercihli Ticaret Sistemi Müzakereleri Kapanışında Önemli Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bolat, İİT TPS-OIC Ticaret Müzakereleri Komitesi Toplantısı’nda Konuştu

İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Devletler Arasında Tercihli Ticaret Sistemi (TPS-OIC) Ticaret Müzakereleri Komitesi 3. Bakanlar Toplantısı, Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşti. Toplantının kapanışında konuşan Bolat, İİT üyesi ülkelerin bir araya gelerek İsrail’in Filistin’e yönelik politikalarını sert bir şekilde kınadıklarını belirtti.

Yeni İşbirliklerine Kapı Aralayan Toplantı

Bolat, toplantının katılımcı ülkeler arasında ticaret işbirliği konularında önemli istişarelerin yapıldığı ve yeni fırsatlar sunulduğu bir platform olduğunu vurguladı. TPS-OIC Ticaret Müzakereleri Komitesi altında gerçekleştirilen toplantıda, İslam ülkeleri arasında yeni bir müzakere turunun başlatılması gerektiğini belirtti.

Bolat, İİT üyesi ülkeler arasındaki ticaretin potansiyelinin yeterince kullanılmadığını ve bu oranın artırılması gerektiğini dile getirdi. Bu doğrultuda, İslam betebet yeni üyelik oluşturma Dünyası’nın haklarını korumak ve İİT ülkeleri arasındaki işbirliği ve dayanışmayı güçlendirmek için yoğun bir çalışma döneminin başladığını ifade etti.

İİT Küresel Ticarette Öncü Rol Oynamaya Devam Edecek

Bakan Bolat, 1 Temmuz 2022’de yürürlüğe giren İİT Tercihli Ticaret Anlaşması’nın küresel ticarette önemli bir rol oynadığını belirtti. Henüz anlaşmaya dahil olmayan ülkelerin de bu sisteme katılmaları gerektiğini vurgulayan Bolat, İİT’nin küresel ticarette öncü rolünü sürdüreceğini ve işbirliğini daha da genişleteceğini kaydetti.

Bakan Bolat’ın konuşmasının ardından konuk ülke bakanları da toplantının içeriğine ilişkin görüşlerini paylaştılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.