DOLAR 32,3279 -0.11%
EURO 34,8646 0.14%
ALTIN 2.390,25-0,26
BITCOIN 20006724,54%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

IBAN ile Ödeme Yaparken Dikkat!

IBAN ile Ödeme Yaparken Dikkat!

ABONE OL
Nisan 21, 2024 21:07
IBAN ile Ödeme Yaparken Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşletmelerin IBAN Yönlendirmesi Vergiden ve Komisyondan Kaçış Olabilir

IBAN ile ödeme alışverişlerinde artış, uzmanları uyarıyor. Bazı işletmeler, müşterilerinden kredi veya banka kartı yerine IBAN talep ederek banka hesaplarına yönlendiriyor. Böylece işletmeler, fiş ya da fatura vermekten kaçınarak vergiden ve komisyondan kaçınmış oluyor.

Hesaplar Detaylı İncelenecek

Spectrum Denetim, Danışmalık, Yeminli Mali Müşavirlik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay İnci, işletmelerin bu yöntemle vergi kaçırmaya çalıştığını belirtiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu tür işletmeleri ve ilişkili hesapları detaylı bir şekilde incelemeye başladı. Bakanlık, IBAN üzerinden gelen transferleri, işletme sahiplerinin ve çalışanlarının hesaplarını titizlikle denetleyecek.

Tüketicilere Açıklama Yapma Uyarısı

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük ise IBAN üzerinden yapılan ödemelerde dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Özellikle ödemelerde açıklama kısmına hangi hizmet için yapıldığının yazılmasının önemine dikkat çekiyor. Ayrıca, IBAN üzerinden yapılan ödemelerde fiş ya da fatura alınmaması durumunda tüketici haklarının korunmasının zorlaşabileceğine işaret ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.