DOLAR 32,2795 -0.01%
EURO 35,1757 0.13%
ALTIN 2.466,280,04
BITCOIN 2112576-0,37%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Google Çalışanlarının İşten Atılması Olayı

Google Çalışanlarının İşten Atılması Olayı

ABONE OL
Mayıs 1, 2024 19:29
Google Çalışanlarının İşten Atılması Olayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Google Çalışanları İsrail ile Yapılan Sözleşmeyi Protesto Etti

İsrail – Filistin gerginliği, dünyadaki çeşitli üniversitelerde ve şirketlerde protestolarla yansımaya devam ediyor. Google’da çalışan bazı kişiler İsrail ile yapılan sözleşmeyi protesto etti ve bu eylemler işten çıkarılmalarıyla sonuçlandı.

İşten Atılan Çalışanlar Fesihlerin Yasa Dışı Olduğunu İddia Ediyor

Google’dan işten çıkarılan çalışanlar, fesihlerin yasa dışı olduğunu iddia ediyor. Çalışanların avukatı, Google’ın yaklaşık 50 çalışanına misilleme yaparak işten çıkardığını veya idari izne ayırdığını belirtti.

Google’dan Yapılan Açıklama

Google ise protestoların kabul edilemez olduğunu belirterek, çalışanların işyerini bozduğunu ve diğer çalışanları tehdit altında hissettiklerini söyledi. Ofis alanlarını ele geçiren ve şirket mülküne zarar veren protestocuların iş yerinde yeri olmadığını vurguladı.

Protestoların Nedeni: Project Nimbus

Google çalışanları, Google’ın İsrail’e yapay zekâ ve bulut bilişim hizmetleri sağlamak üzere Amazon’la yaptığı 1,2 milyar dolarlık ortak sözleşme olan Project Nimbus’a karşı çıktı. Sözleşmenin, İsrail hükümetinin Filistinlileri gözetlemesine ve yerinden etmesine izin vereceğini iddia ettiler.

Google ise şirketin çalışmalarının silahlara, istihbarat servislerine veya gizli askeri projelere yönelik olmadığını savunarak açıklama yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.